Министърът на електронното управление Божидар Божанов смята, че сините талони

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов смята, че сините талони
Коментари Харесай

Премахват сините талони към шофьорските книжки

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов счита, че сините талони към шофьорските книжки са образец и мотив за две законодателни промени.

" Първо - отпадане на синия ваучър като подобен, от него няма потребност. Той е безусловно непотребен и би трябвало да отпадне в оптимално къс период. Другото забавно е, че върху него има щемпел, а моя работа ще е да отпадне условието за печати в администрацията. А базата данни към този момент я има и пътните служители на реда, да вземем за пример, могат да я употребяват ", изясни министърът пред Bulgaria ON AIR.

" Защитата на данните там е доста значима и всеки жител ще има достъп до историята за достъпа до своите данни. Кой, по кое време и на какво съображение е разглеждал неговите данни. Ще може да се абонирате и за уведомление, в случай че някой прочита данните ви, стопират ви служители на реда - след 2 минути получавате СМС, че някой е видял данните ви за шофьорската брошура ", акцентира още Божанов.

Министърът уточни, че работният му ден ще стартира с нещо, което е намерено преди няколко дни - сериозна накърнимост в програмен продукт, който евентуално се употребява на доста места в администрацията.

" Ще съгласувам откриването дали действително съществува подобен проблем, с цел да предотвратим евентуално приключване на данни. Такива уязвимости се откриват постоянно, само че тази е много сериозна. Тя е открита в софтуерна библиотека, която е част от разнообразни системи ", сподели министърът на електронното ръководство.

" Типичното нещо е отпадането на удостоверения за фамилно състояние, в някои случаи за наследници и за липсва на отговорности. В момента ние сме пощальон на администрацията, това нещо има опция да отпадне много бързо. Други удостоверения могат да отпаднат по-бавно, само че тях ще ги проучваме след това. Електронната идентификация ще е другото нещо, което ще стартираме. Имаме обещания в оптимално къси периоди - до 6 месеца, всеки жител да има комфортно средство, с което да употребява електронни услуги. Дали то ще бъде персонална карта или в телефон, или и на двете места, е механически подробност ", добави Божанов.

По думите му тази услуга ще бъде по-удобна от електронния автограф.

Попитан по какъв начин ще обезпечат по-бърза регистрация на автомобил, министърът на електронното ръководство отговори, че сигурно ще може да се резервира час за канал онлайн, а всичко останало също ще може да се заплати онлайн - заплащане на такси, в това число екотаксите.

" Има и друга алтернатива, която да обсъдим с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи - въобще да не се минава на канал, а да се минава на случайно ГТП в 7-дневен период ", изясни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР