Министърът на екологията и бивш председател на долната камара на

...
Министърът на екологията и бивш председател на долната камара на
Коментари Харесай

Френски министър: Ще възстановя всяко едно прахосано евро

Министърът на екологията и някогашен ръководител на долната камара на френския парламент Франсоа дьо Рюжи е подготвен да изплати всяко едно нелегално прахосано евро, в случай че одитът разкрие някакви нарушавания. Това оповестиха в четвъртък от BFMTV. Телевизията прецизира, че обещанието на Дьо Рюжи е обещано на среща с премиера Едуард Филип.

Според източници на BFMTV, по време на срещата, министър-председателят акцентира, че " всеки чиновник би трябвало да дава отговор на условията за бистрота ". Дьо Рюжи означи, че е подготвен да " изплати всяко противоречиво евро " , в случай че е налице " неустановеност по отношение на противозаконното потребление на държавни средства по отношение на резултатите от одита ".

Онлайн изданието Mediapart заяви, че Дьо Рюжи, когато е бил ръководител на Народното събрание от октомври 2017 година до юни 2018 година, е провел редица скъпи публични празненства в формалната резиденция. Според уеб страницата обаче гостите не са били директно свързани с политиката и работата му, а са били най-вече другари на брачната половинка му Северин де Руж, публицист в стилното списание " Гала ".

Коментирайки тази информация, Дьо Рюжи сподели, че всичко това са били вечери, които се организират за представителни цели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР