Министърът на екологията Емил Димитров половин час днес е успокоявал

...
Министърът на екологията Емил Димитров половин час днес е успокоявал
Коментари Харесай

Половин час успокоявах ръководителите на екоструктури в страната, каза министър Димитров

Министърът на екологията Емил Димитров половин час през днешния ден е успокоявал ръководители на екоструструктури от страната, с цел да останат на постовете си. Това заяви той, откакто се срещна през днешния ден в министерството с шефовете на 16-те районни инспекции по околната среда и водите, 4-те басейнови дирекции и 3-те национални парка.

Според ръководителите на екоструктурите по места извършените акции, инспекции и арести основават напрежение, неустановеност и съмнение в администрацията. Случващото се водило до демотивация и боязън измежду чиновниците. Те се оплакаха също, че огромна част от времето им е заето с подготовка на огромен размер документи, копия на преписки, инспекции и пояснения по отношение на водените голям брой производства.

" Една жена ми сподели, че счита да стане учителка и да взима 1200 лв., вместо да остане на сегашната си работа, за 800 лв. и всяка заран да се оглежда дали не я чака бус да я арестува ", добави Димитров. Той отхвърли да разяснява днешната акция на Специализираната прокуратура в Басейнова дирекция - Пловдив, която е втора за седмицата. Министърът разясни, че не е осведомен в детайлности и по тази причина избира да не взима отношение.

 Половин час успокоявах ръководителите на екоструктури в страната, сподели министър Димитров
© Дневник

" Работим напрегнат поради създалата се обстановка ", уточни Десислава Консулова, шеф на Басейнова дирекция " Черноморски регион " от името на своите сътрудници. Тя изясни, че промени в Закона за водите дават опция до 27 ноември т.г. за вписване на всички противозаконни сондажи. " Служителите са затруднени с обработката, тъй като има доста постъпили заявки за регистрация на сондажи, които би трябвало да бъдат обработени. Ние реагираме и на всеки сигнал и подхващаме всички следващи административнонаказателни дейности. Настоящата обстановка основава стрес в работата и на четирите басейнови дирекции, още повече, че личният състав, с който разполагаме, не е задоволително огромен. Напрежението се отразява, факт е, че текучеството на фрагменти в системата е огромно ", акцентира Консулова.

От името на районните инспекции шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Смолян Екатерина Гаджева уточни, че чиновниците работят непрестанно и събота, и неделя и се отзовават на всички сигнали. " Не знам дали има различен подобен държавен орган. Считам, че сме стимулирани и работим добре, тъй като това е идея за нас. Правим го, тъй като си обичаме работата и знаем своята отговорност ", сподели тя. Гаджева добави, че по време на срещата са поискали законодателни промени от министъра, защото структурите са с цифров състав сред 20 и 40 души, който не подхожда на уговорките им, а съботно-неделният и нощният труд не се заплащат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР