Министърът на българското председателство на съвета на ЕС Лиляна Павлова

...
Министърът на българското председателство на съвета на ЕС Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Срещу Николай Петров имало папка, подготвена от кабинета "Герджиков", твърди Лиляна Павлова

Министърът на българското председателство на съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова съобщи, че одитът във ВМА, след чието оповестяване оставка подаде здравният министър Николай Петров, е резултат от директория, готова от служебния кабинет на Огнян Герджиков.

" Много добре знаем, че по време на служебния кабинет имаше два бранша, да ги назовем два вицепремиера, които интензивно работеха да събират папки, обвинявания против някой, единствено и единствено да се прави опит да се дискредитират избрани браншове – и в бранш " Здравеопазване ", и бранш " Отбрана " имаше подобен метод ", съобщи Лиляна Павлова пред " Нова телевизия ". Тя не назова имена, само че уточни, че става дума за " отрасловите вицепремиери и министри ".

" Тази директория, която е готова от служебния кабинет, обвързвана с ген. Петров и с ВМА и с поръчките, имаме след това инспекция от прокуратурата и отвод на прокуратурата да образува (разлседване) заради липса на данни ", уточни Павлова. Тя съобщи, че ГЕРБ стои зад министъра в оставка, само че решението му да напусне поста било честен акт и е признато от премиера, с цел да се даде опция на способените органи да си свършат работата.

След като водещият ѝ зададе въпроса, който Българска социалистическа партия сложи през вчерашния ден - дали с приемането на оставката на Петров министър председателят заема страната на лобита в опазването на здравето, министърът отговори, че " това звучи неуместно ". " Ако има някакви подозрения, способният орган би трябвало да си свърши работата, тук не е въпрос на лобита ", сподели тя.

Павлова напомни обвинявания против хора от Българска социалистическа партия, които по-късно не са били отстранявани от постовете си и съобщи, че ГЕРБ е единствената партия, която се самопречиства даже при подозрение. " Това ли са хората, които са моралните съдници? Те ли ще се борят с корупцията, те ли ще гласоподават избор на съмнение против държавното управление? Когато пророкуваш не, ами проповядваш, нещо, а правиш тъкмо противоположното, това наподобява несериозно ", съобщи министърът.

По думите ѝ с държанието си сега опозицията прави опит да дискредитира държавното управление, само че се дискредитира страната преди председателството на Съвета на Европейски Съюз. Тя прикани да се мисли в името на страната, а не за тесни партийни ползи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР