Министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто смята, че

...
Министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто смята, че
Коментари Харесай

Доставка на газ от Азербайджан за Унгария може да започне през 2021 г.


Министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто счита, че доставка на газ от Баку за Будапеща може да стартира през 2021 година Това излиза наяве от обява на формалния уебсайт на унгарското външно министерство. Както се показва, в петък се е състояла среща на външния министър на Унгария Сиярто и министъра на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов, на която страните са договорили документ за основаване на работна група за подготовка на доставките на газ.

„ Унгария е заинтригувана от това през 2021 година да вземе присъединяване в нарастване на добива на природен газ в Азербайджан и в доставките на газ за Европа. Това е извънредно значимо за Унгария, защото диверсификацията на газовите трасета е от дълго време на дневен ред, само че по разнообразни геоложки и районни аргументи това към този момент не може да бъде осъществено “, се споделя в изказването на Сиярто.

Министър Сиярто прибавя също по този начин, че през предходната седмица Унгарие е постигнала съглашение с „ Газпром “ по детайлите за доставките на газ до 2020 година Той отбелязва също по този начин, че връзките сред Русия и Украйна оказват „ извънредно съществено “ въздействие върху Централна Европа, поради това, че още няма подписано съглашение за доставката на природен газ от 2020 година По думите на Сиярто, това е извънредно сериозен проблем за Унгария, защото половината от природният газ за страната постъпва през Украйна.

Желанието на Унгария за присъединение към „ Южен газов кулоар “ бе декларирано още през 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР