Министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин разчита, че американският

...
Министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин разчита, че американският
Коментари Харесай

Търговското споразумение между САЩ и Китай е готово до 90 %


Министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин разчита, че американският президент Доналд Тръмп и ръководителя на Китайската Народна Република ще съумеят да напреднат при комерсиалните договаряния в Осака през тази седмица, защото съглашението с Китай е готово до 90 %.

„ Изминахме 90 % от пътя и виждам опция за завършването “, е споделил Мнучин в изявление за CNBC.

“Това, което желаеме да чуем е, че Китай е подготвен да се върне на масата на договарянията и да продължи, защото мисля, че има положителни вероятности за стопанската система на Китай и за американската стопанска система при постигане на търговски баланс и по-нататъшно съдействие на тази основа “, сподели Мнучин.

Той отхвърли да разкрие елементи във връзка с 10-те % към момента несъгласувани елементи от съглашението, а също по този начин и не пожела да приказва за препъникамъните при комерсиалните договаряния сред двете страни.

Срещата сред Тръмп и Си Дзинпин в границите на срещата на G20 в Осака е планувана за събота. Резултатът от нея ще има значимо значение както за международната стопанска система, по този начин и за финансовите пазари, които през последните 18 месеца са напрегнат, поради комерсиалния спор сред двете страни.

„ Надявам се, че ще реализираме прогрес. Президентът Тръмп и ръководителя на Китайската Народна Република Си Дзинпин са в доста доби работни връзки и на предходната среща на G20 организирахме доста продуктивна среща “, е декларирал Мнучин, представен от интернационалните организации. Той е отбелязал също по този начин, че разчита на подписване на комерсиално съглашение с Китай до края на тази година, само че за това би трябвало да бъдат направени и съответните стъпки.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР