Министър Йоловски с охрана след заплахи от Петков и Божанов.

...
Министър Йоловски с охрана след заплахи от Петков и Божанов.
Коментари Харесай

Министър Йоловски с охрана след заплахи от Петков и Божанов

Министър Йоловски с защита след закани от Петков и Божанов. SafeNews научи от свои източници, че прокуратурата е назначила защита на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски. Причината са закани, в това число и с децата му, за публични поръчки за сумата от 640 млн. лева Той е бил притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов, което разгласи самият министър преди дни. По случая е формирана инспекция в прокуратурата.

Депутатът от ППДБ Божидар Божанов отхвърли през днешния ден обвиняванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.

Нямам визия защо ме упрекват, сподели Божанов.

Йоловски е споделил, че е бил заплашван на председателския съвет, който се организира в Народното събрание преди изборите във връзка със справката на ДАНС за машините. Там излиза наяве, че зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е пипал хешкода на машините за гласуването, снимал се е с телефона си по какъв начин го прави и си го е записал на флашка.

“Да. Върху мен е имало политически напън. Беше ми обяснено по какъв начин парите, които са 640 млн. за електронно ръководство в България, не може аз да направя публични поръчки, а би трябвало да отидат в едни други хора ”, коментирал Йоловски описа Тошко Йорданов от Има Такъв Народ в диалог с водача на партията Слави Трифонов, излъчен по фейсбук.

Министър Йоловски встъпи в служба на 6 юни.  “За мен електронното ръководство е идея, в която имам вяра и постоянно съм изповядвал. Знам и имам вяра, че в Министерството и Изпълнителната организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ има задоволително хора, които споделят моята визия, с които дружно ще вървим напред. “. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски на церемонията по приемане на властта. Сега обаче нещата са други. Министър Йоловски с защита след закани от Петков и Божанов.

Още вести четете в категорията България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР