Каназирева: Папката с данни за Караганева е дадена на ДАНС още преди изборите

...
Министър Везиева има пълното право да се разпорежда със състава
Коментари Харесай

Министър Везиева има пълното право да се разпорежда със състава на съвета на директорите. Ние смятаме, че сме направили това, което е наш и служебен, и граждански дълг. Въпреки че министър Кирил Петков пое огромна крачка за прозрачност. За мен това беше голям шанс за това. В последния един месец обаче за прозрачност не можеше и да става дума. Ние не знаехме какво се случва. Като изпълнителен директор, който има ексклузивни права, може да сключва договори, да назначава, уволнява - тези права са й дадени от Търговски закон. Само че това дружество се управлява от съвета на директорите. След избирането на Ваня Караганева започна лека полека с поетапно разхлабване на практиките. От встъпването й на 29 октомври до към 12-13 ноември вече имаше половин папка с неща, за които се опитвах да говоря с нея, но тя се оправдаваше, че се ползвала с доверие. Това заяви пред БТВ изпълнителният директор и член на съвета на директорите на ДКК Рая Каназирева, чиято оставка бе поискана вчера от министърката на икономиката Даниела Везиева.

В протокола даже не е описано кой как е гласувал. Ние сме си свършили работата си, като сме казали, че сме оттеглили доверието си от нея. В управлението на дружеството трябва да си професионален мениджър, да знаеш как да работиш в тази сфера. Това, което е направила, е подкрепено с една папка документи. Тя е дадена на ДАНС още преди изборите и не сме вдигали абсолютно никакъв шум. Тези неща те са подети много преди някой да се опитва да политизира каквото и да е, посочи тя.

На съвета директорите я питаме госпожа Караганева "няма ли да ни информирате, че въобще подписвате нещо, щом става въпрос за стратегически интерес". Аз имам опит в банка, в телеком, в търговски дружества. Какви интереси сме побутнали, като изнасяме това нещо - нямам идея, но явно са доста съществени. За мен е странно да се искат оставки на хора, които изнасят документи за нередности, заяви още Каназирева./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР