Министър Вътев пак излъга в опит да манипулира обществото. Националния

...
Министър Вътев пак излъга в опит да манипулира обществото. Националния
Коментари Харесай

Протестиращи земеделци: “Министър Вътев пак излъга в опит да манипулира обществото”

Министър Вътев отново излъга в опит да манипулира обществото. Националния съюз на говедовъдите – НСГБ изиска опровергаване от министър Кирил Вътев.

Safenews разгласява опровержението:

Изх.№52 / 1.12.2023 г

ДО
БНТ ПРЕДАВАНЕТО „ Още от деня “
Гр. София

Уважаема госпожо Поли Златарева,

По време на вашето предаване на 01.12.2023г „ Още от Деня “ в 18.30 ч, с тематика „ Пари от митинги в земеделието “ министърът на земеделието господин Кирил Вътев, отговаряйки на Вашите въпроси, даде за образец фермерът Минчо Иванов от с. Кортен, че същия не е взел участие в митингите.

Най-малко, не етично да се твърди нещо, което не е правилно. Г-н Иванов в деня на митинга не е участвал персонално, заради здравословни  причини, само че е имал 10 (десетима) представители на фермата „ Диана МИ “. Припомняме, че в тази плантация работят 9 (девет) от членовете на фамилията му. Именно младите фермери са били на митинга, един до друг със своите сътрудници, да пазят ползите си. Не е належащо по този метод да се настройват фермерите един против различен.

Настояваме в идващото Ваше предаване да се заяви това на феновете. Ние би трябвало да почитаме нашите фермери, без значение от това дали са на митинга или в обора. Те не би трябвало да бъдат  употребявани за буфери. Моментът е „ доста тъничък “ и всичко това ще рефлектира върху производството на мляко и месо.

С привет: ИД на НСГБ-Михаил Михайлов
Минчо Иванов, фермер, член на НСГБ

Опроверженнието пристигна след изявление на министър Вътев

Протестът на земеделците ми наподобява на поговорката “Храни куче да те лае ”. Субсидиите, които получават нашите аграрни производители взимат колкото всички без Румъния. Освен това получават и помощ поради украинския импорт. Всичко е изплатено до стотинка. ” Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в ефира на Българска национална телевизия.

Той означи, че най-потърпевши от вноса са петте страни към Украйна.

“Ще се направи доста деликатен обзор на фермите, с цел да забележим дали декларираният брой на животните е разполагаем. Той даде образец с фермери, които гледат доста животни и продават на пазара, само че не стачкуват ”, съобщи земеделският министър.

Европейските страни

“Големият проблем е, че България се разграничава от останалите европейски страни. Подпомагането на всички за всичко не е политика. Всяка страна си е избрала какво да се подкрепя, с цел да е по-силна на пазара. При нас се подкрепя всичко – това е неточност. Ние не се стремим към оптималната продуктивност, а към оптимално субсидиране, по тази причина се постанова да внасяме артикули ”, изясни министър Вътев.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР