Министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните

...
Министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните
Коментари Харесай

Валентин Радев: България пази стриктно една от най-критичните граници на Европейския съюз

Министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила участва през днешния ден на тържествена гала, на която Групово дело „ Гранична полиция “ получи новата техника. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

"България пази прецизно една от най-критичните граници на Европейския съюз ", съобщи вътрешният министър. Доказателство за това са предоставените на България 160 млн. евро от Европейската комисия за техника за защита на границите. Министър Радев акцентира, че един от целите на нашето европредседателство е сигурността на европейските жители и благодари сърдечно на посланика на Чехия за предоставената безплатно помощ.

138 автомобила са предоставени на службата по план “Доставка на нови патрулни и профилирани коли с естествена и нараснала проходимост”. Те са на обща стойност 11 050 270 лв. с Данък добавена стойност и са финансирани от Фонд „ Вътрешна сигурност “ на Европейския съюз.

Съгласно Договора за безплатна финансова помощ са доставени:
- 100 патрулни автомобила с висока проходимост;
- 15 рейса със 17 места;
- 2 рейса с 50 места;
- 16 профилирани коли с нараснала проходимост за служебни кучета;
- 5 профилирани коли с естествена проходимост за служебни кучета.

Още 11 патрулни коли с висока проходимост ГДГП получава според Меморандум с Чешката република.
С доставените коли ще се увеличи подвижността на граничните дежурства, ще се основат условия за тяхното независимо потребление и бързото им реагиране при пораждане на нужда. Ще се покачат опциите за включване и присъединяване на чиновниците на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски интервенции, присъединяване в взаимни интервенции с други структури на Министерство на вътрешните работи, както и в такива на интернационално равнище, в това число по линия на Европейска организация за гранична и брегова защита.

Специализираните коли с висока проходимост за превозване на служебни кучета, ще се употребяват за осъществяване на задания по реализиране на граничното наблюдаване. Автомобилите имат в допълнение съоръжение и всички нужни такъми за кучета, осигуряващи бързо и несъмнено превозване на водачите и служебните кучета в обекти и региони за тяхното потребление.

Специализираните коли с естествена проходимост са оборудвани с нужните кафези за превозване на служебни кучета и такъми за тяхното потребление при реализирането на характерната охранителна активност като комплекс от охранителни, оперативни и режимни мероприятия в региона на интернационалните летища, аерогарите, публичните им зони и прилежащите територии, по отношение на запазване на публичния ред, навреме откриване и попречване на незаконни дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР