Министър Вълчев, затворете чалготеката в Студентския дом в София -

...
Министър Вълчев, затворете чалготеката в Студентския дом в София -
Коментари Харесай

Защо в имоти на МОН функционират чалготеки?

Министър Вълчев, затворете чалготека та в Студент ския дом в София - попфолкът, кючеците и силиконът нямат място в това знаково културно средище с богата история, намиращо се против българския парламент, приканва Гражданско съдружие " Майки против насилието в Студентски град ".

Ако в действителност държим на европейските духовни полезности, извънредно време е да бъде прекратена порочната процедура в парцели на Министерство на образованието и науката да бъдат настанявани чалга клубове и нощни питейни заведения, упорстват от Сдружение „ Майки против насилието в Студентски град ”.

От родителската организация чакат просветният министър Красимир Вълчев да разпореди неотложно да бъде преустановен наемният контракт със стопаните на първокласната чалготека “Ревю ”, настанила се непозволено в Националния студент ски дом на площад “Народно заседание ”10 в центъра София, постройката на който е оповестена за монумент на културата. Майки те против насилието припомнят, че по статут Студент ският дом е юридическо лице към Министерство на образованието и науката с принципал – министър Красимир Вълчев, а в Чл. 2 от Правилника за устройството и активността на тази институция ясно е дефинирано, че ще провежда и подкрепя действия на студент ите в региона на европейската интеграция, изкуството, културата, образованието и науката. /Обн. Дъждовни води. бр.51 от 21 юни 2005г., изм. Дъждовни води. бр.29 от 16 април 2010г./

Никъде обаче във въпросния Устройствен устав не е посочено, че Студент ският дом се ангажира да насърчава, предизвиква и стартира чалга културата и вулгарните чалга полезности на силиконовите мутреси, акцентират от Сдружение то на майки те против насилието. Неправителствената организация упорства да бъде прекратена трансформацията на Студент ския дом - уважавана културна институция с 86-годишна история, в Мека на попфолка, където цели нощи се лее алкохол и се въртят мазни гюбеци. Повече от скандално е да се друсат кючеци измежду алкохолни изпарения в емблематичната постройка на Студент ския дом, пошлата чалга вакханалия в това културно средище е в цялостен прорез с неговия статут и устав, безапелационни са в Сдружение то на майки те, които ще изискват непозволено функциониращият в парцел на МОН фолк клуб зад паметника на Цар Освободител да бъде затворен още в околните седмици. Когато са разрешили отдаването чартърен на помещението в Студент ския дом за откриване на лъскавата чалготека , евентуално служителите в Министерство на образованието и науката са се водили от крилатата фраза " Парите не миришат ", приписвана на римския император Веспасиан, означават от Сдружение то на майки те против насилието. Парите на попфолка обаче миришат, нагледно казано, и то неприятно, прекомерно неприятно, тъй че управлението на Студент ския дом не трябва да разчита на тях, поучават от родителската организация. Да не забравяме също, че Студент ският дом е основан за българските студент и - той е строен точно за тях, с цел да могат да развиват културни заложби, да има къде да показват креативните си достижения, акцентират от Сдружение „ Майки против насилието в Студентски град ”. Родителската организация предлага откакто чалготека „ Ревю ” освободи заеманите пространства в Студент ски дом, те да бъдат употребени за разкриването на център за изкуства. Новото арт пространство може да действа и като книжовен клуб, тук ще могат да гостуват арт пърформанси и авангардни театрални постановки, изложения и креативен работилници, показват майки те.

Предлагаме на просветителния министър Вълчев да предприеме и съответни дейности за даването на правото на стопанисване и ръководство на Студент ски дом на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ – акт, с който ще бъде поправена най-накрая една историческа неправда, допълват от Сдружение то на майки те против насилието. Малцина през днешния ден знаят, само че точно такава е била обстановката в интервала 1933 – 1944 година, когато Студент ски дом е бил в структурата и “под шапката “ на първото българско висше учебно заведение. Като имаме поради действителния принос на родната ни Алма матер в интелектуалната и духовната история на България и знаем, че Софийският университет е храм на знанието, науката и българската нематериалност, повече от ясно е, че отсега нататък в сакралната постройка на Студент ски дом няма да има място за пошлата чалга, безапелационни са в родителската организация.

Източник: Dunavmost
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР