Министър Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички

...
Министър Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички
Коментари Харесай

Цачева привиква шефовете на затвори след Великден

Министър Цецка Цачева привиква национално заседание с присъединяване на всички начални на пандизите и с управлението на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията ".

Това оповестиха от Министерство на правораздаването.

Срещата е планувана за вторник от 13.00 ч. в Министерството на правораздаването, като на нея ще бъдат разисквани създалото се напрежение в системата, както и вероятни решения на настоящи въпроси в незабавен порядък.

Тази седмица, във вторник, двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор откакто заплашиха надзиратели с оръжие.
Правосъдният министър Цецка Цачева уточни, че виновност за бягството има защитата.

Синдикатът на чиновниците в пандизите в Бъргария пък излезе с отворено писмо, че обмисля да възобнови митингите с искане за увеличение на щатните бройки, възстановяване на изискванията на труд и обезпечаване на нужното техническо застраховане.

А през днешния ден стана ясно, че нощес лишен от независимост е нападнал надзорник в пандиза. Правосъдното министерство разгласи, че стартира инспекция по случая.

"Надзирателят конвоирал пандизчия от болничното заведение до корпуса, когато бил ударен няколко пъти в лицето. След намесата на други охранители обстановката била овладяна. Не е имало опит за бягство ", сподели Цветан Михайлов от управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите у нас пред БНР.

Пострадалият е бил настанен в болница със строшен нос и насинено око, само че към този момент е освободен за домашно лекуване.

Подобни случаи са всекидневие в пандизите, добави синдикалистът и за следващ път сигнализира, че броят на охранителите в пандизите и техническите средства, с които разполагат, са извънредно незадоволителни, а нападенията против надзиратели зачестяват и стават по-дръзки.

"Често има такива. На мястото, където е почнало бягството от последните дни, преди близо година имаше нахлуване, мисля, че още веднъж с хладно оръжие. Тогава сътрудника е засегнат, само че е съумял да работи професионално. Ежедневие са случаите на експанзия, множеството вербална, само че постоянно стартират да стават и тези с физическа експанзия ", сподели той. По случая е формирано следствие. Изясняват се аргументите за нападението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР