Министър Тагарев бе остро атакуван от опозицията в парламента по

...
Министър Тагарев бе остро атакуван от опозицията в парламента по
Коментари Харесай

Опозицията попиля Тагарев: Министър на войната, оставка, мястото ти е в затвора!

Министър Тагарев бе остро нападнат от опозицията в Народното събрание по време на дебатите по вота на съмнение за националната сигурност и защита. Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " се сплотиха към извода, че с решенията на военния министър назционалната сигурност е изправена пред големи опасности. 

Обвиненията към военния министър надвишиха положителния звук - социалистите го нарекоха министър на войната и Украйна, а не на България, като желаеха оставката му, а " Възраждане " обясниха, че мястото на Тагарев е на скамейката на обвинените и в пандиза. 

Българската войска и защита се лишават от качества в интерес на непознати ползи, сподели Кристиян Вигенин при представянето на претекстовете за вота.

Липсва тактика за развиване на въоръжените сили. Българската авиация продължава да чака първите 8 изтребители F-16, като акцент Вигенин сложи върху противовъздушната защита.

При възможни спорове армията ни ще е в неравностойно състояние. Българските предприятия в отбранителни бранш се държат встрани от производствата и работят единствено за Украйна, съгласно аления народен представител.

Той упрекна МО в " цялостна мизерия " в дейностите му. Министерство на защитата се трансформирало в организация за недвижими парцели. Правят се противоречиви политически назначения в МО, счита още Вигенин. Министърът е несъответстващ и самичък по себе си е риск, посочи социалистът. Той подлага на критика и незадоволителните ограничения по попречване на мигрантския напън.

Членството в Шенген е все по този начин надалеч. Страната ни пък била като васална провинция. Провалите следват един след различен, уточни Вигенин и прикани на следващия ден, когато ще се гласоподава вота на съмнение, да се постави завършек на мъката.

Самият спор по вота на съмнение започва с доста нападки, като стартира със заклеймяване.

Ситуацията нажежи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който съобщи, че мястото на Тодор Тагарев е на скамейката на обвинените и в пандиза, а от самото начало се обръщаше към министъра с уязвяващото, съгласно тях, " Тагаренко ". Така го наричал и целия български народ, акцентира Костадинов, а и в армията.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова напомни, че тя е била повода Тодор Тагарев да не е министър в държавното управление на Кирил Петков. Тодор Тагарев е несъответствуващ да бъде министър на защитата, уточни тя и акцентира, че и тогава, когато Българска социалистическа партия взели участие в държавното управление на Петков, и в този момент като съпротива, тя и Българска социалистическа партия са прави.

Гроздан Караджов от ИТН посочи, че сглобката подценява националната сигурност. Националната сигурност има потребност от положително работещо държавно управление, което също нямаме, само че имаме една сглобка, която е на ръба на разпадането като брачна половинка пред прочувствена рецесия - всеки ден нервности, разкритикува Караджов. За премиера Николай Денков корупцията е всекидневие и не го интересува, а и за каква национална сигурност може да се приказва, откакто " Лукойл " преработва и изнася съветски нефт за трети страни, заяде се той с държавното управление и по тематиката за горивата.

Според него парите отиват в банковите сметки на Кремъл и на техните колаборатори в държавното управление. Националната сигурност зависи от парламент, само че и работещ парламент нямаме. Въпреки че настояват на доктрина устойчиво болшинство, упрекват опозицията, че не се одобряват качествени закони, разяснява Гроздан Караджов.

Атанас Зафиров от БСП заяви, че държавното управление е некомпетентно да ръководи процесите в защитата и въоръжените сили. Той сподели от парламентарната естрада и фотография на българо-турската граница в окаяно положение и поради която политика на Министерство на защитата, нямало да одобряват България в Шенген.

Борислав Гуцанов, БСП пък разкритикува програмата за модернизация на армията, която в действителност снабдявала българската войска с остаряла техника, от 20 век, която към този момент не се употребява - като образец той даде и самолетите Ф-16 и страйкърите. Борислав Гуцанов също бе изразителен като водача на " Възраждане ": Вие сте позор за тази славна българска войска. Това е държавно управление на националното изменничество, на слугинажа. Вие сте повече министър на Украйна, в сравнение с България и " вие сте срам ".

Асен Василев е един бакшиш, включи се и самостоятелният Радостин Василев. Шест месеца вие господин Тагарев се борите за Украйна, акцентира той.

Събрали сме се за избор на съмнение на този презрян кабинет, включи се и заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той пожела Тагарев да го назначи на 20% заплата във компанията на жена му и да печелят поръчки и щял да си мълчи като бутала.

Вътрешният министър Калин Стоянов се почувства обиден по повод рецензиите от страна на Българска социалистическа партия за защитата на българо-турската граница. Той е сигурен, че рецензиите са написани от хора, които в случай че бъдат пуснати в Южния парк могат да се изгубят. От началото на година до ноември месец има 174 000 опита за нелегално прекосяване на границата, като са арестувани на входа на границата 1 430 жители на трети страни. На изхода са арестувани над 2 000 души. Има растеж на сполучливото попречване на мигрантите и понижение на позволените лица на излаз на българо-сръбската граница, регистрира още Калин Стоянов.

Енергийният министър Румен Радев взе думата. Той изясни проектите за 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй и по какъв начин те ще подсигуряват енергийната сигурност на страната. За реализация на плановете се съблюдава европейското законодателство. Всички тръжни процедури ще се извършват транспарантно, увери министърът. А доставките на гориво за 5 и 6 блок от Уестингхаус подсигуряват, че глобите върху съветско нуклеарни гориво няма да обиден енергийната ни сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР