Министър Росен Желязков посочи, че ангажимент на държавата е да

...
Министър Росен Желязков посочи, че ангажимент на държавата е да
Коментари Харесай

Дигиталното ускорение


Министър Росен Желязков уточни, че ангажимент на страната е да работи бързо и дейно за облекчение на строителното законодателство и усъвършенстване на цена за честотите.

 252392

Заместник -министър Андреана Атанасова прикани телеком операторите да обединят старания и да изградят общ 5G план.

Законодателството за авторското право е “безнадеждно остаряло ” по отношение на развиването на новите технологии съгласно представителите на индустрията

Годишната конференция на БАККО по традиция събра бизнеса и представителите на институциите, с цел да дискутират най-важните за сектора тематики и да очертаят стратегическата рамка и целите за развиване на информационните оператори.

Горещият въпрос на тазгодишния конгрес беше имат ли бизнеса и страната подготвеност да поемат по пътя на цифровото ускоряване, къде се намира България на картата на 5G и какво ще донесе новото потомство мрежа за развиването на промишлеността.

„ Динамиката на развиването на технологиите визира в голяма степен нашата промишленост, ние освен сами по себе си се трансформираме цифрово, само че като промишленост осигуряваме „ горивото “ за дигитализацията на останалите браншове на стопанската система. В този смисъл носим голяма отговорност и от подготвеността ни и опцията да сме гъвкави и да предлагаме решения в придвижване, зависи триумфа ни като промишленост и темповете на софтуерната смяна като цяло “ - с тези думи откри конференцията госпожа Галя Маринова, ръководител на БАККО и даде думата на министър Росен Желязков, който пое ангажимент страната да работи интензивно за приемане на съответни цени за честотите и облекчение на строителното законодателство и изиска бизнесът да е ответен на напъните на държавното управление при узаконяването на мрежите.

Владислав Димитров от Виваком очерта технологията на интелигентната стопанска система и ролята на 5G за развиването на съществуващия бизнес и основаването на нови бизнес браншове. Представи софтуерната подготвеност на Виваком са започват 5G, откакто към този момент са минали тестванията им в действителна мрежа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР