Министър-председателят в оставка на Косово Рамуш Харадинай проведе пресконференция, след

...
Министър-председателят в оставка на Косово Рамуш Харадинай проведе пресконференция, след
Коментари Харесай

Харадинай: САЩ са против разделянето на Косово

Министър-председателят в оставка на Косово Рамуш Харадинай организира конференция, откакто откри монумент в чест на жертвите на атентата против Кулите близнаци на 11 септември в Съединени американски щати, написа косовският вестник Gazeta Express.

Той обърна внимание и на „ сръбската агитация “ против Косово по отношение на напъните на Белград да бъде оттеглено признанието от страна на редица страни за суверенитета на Прищина, съобщи " Фокус ".

„ Опитите на Сърбия да отстрани интернационалното самопризнание за суверенитета на Косово не престават “, съобщи Харадинай.

Говорейки за уволнението на Джон Болтън като консултант по националната сигурност на Съединени американски щати от президента Доналд Тръмп, който съгласно медиите е покровител на концепцията за делене на Косово, премиера съобщи, че Съединени американски щати пазят Косово, а Болтън не поддържа концепцията за делене.

„ За Съединени американски щати Косово е фронтова линия. Убеден съм, че Съединени американски щати ще бъде с Косово. Чухме доста клюки. Никой в Америка не поддържа разделянето на Косово, в това число Болтън “, сподели Харадинай.

Той повтори, че 100-процентовите мита върху сръбския импорт, наложени от неговото държавно управление предходната година, ще бъдат анулирани едвам откакто Сърбия признае суверенитета на Косово.

" Митата ще бъдат анулирани единствено след признаването ", сподели Харадинай по време на конференция в Прищина. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР