Министър-председателят в оставка Кирил Петков връчи грамоти на ученици и

...
Министър-председателят в оставка Кирил Петков връчи грамоти на ученици и
Коментари Харесай

Петков към учениците с международни отличия: Вие носите репутацията на България на гърба си

Министър-председателят в оставка Кирил Петков връчи грамоти на възпитаници и техните ръководители за реализирани високи резултати на интернационалните олимпиади и надпревари, извършени през 2022 година

Той изрази подготвеност страната да поема стипендиите на надарените възпитаници , с цел да могат да продължат и кариерния си път в родината.

В България имаме необикновен гений и човешки капитал, съобщи Петков, като акцентира, че не не помни да спомене триумфите на българските възпитаници на интернационалните надпревари и олимпиади пред задграничните вложители, които демонстрират интерес към страната ни.

Наистина е чест да бъдем с вас тук дружно, тъй като сте посочили необикновен триумф на международната сцена и може би не си давате сметка какъв брой спомагателни плюсове носите на България с тях. Вие носите репутацията на България на гърба си , съобщи Кирил Петков.

Вие давате вероятност, която е изключителна за всеки, който влиза в просветителната система. Това знамение не се дължи единствено на вашите естествени дадености, а и на ученолюбивост и креативен гений, развъртян с помощта на вашите ръководители. Тази година още веднъж успяхте да надминете и най-хубавите упования. С тези думи просветният министър в оставка акад. Николай Денков се обърна към учениците и техните ръководители, които на специфична гала в Министерски съвет ще бъдат наградени за реализирани високи резултати на интернационалните олимпиади и надпревари, извършени през 2022 година, съобщи БГНЕС.

Перспективата, която вие представяте е неограничена и тя дава знанието, а знанието отваря врата на всички места, продължи Николай Денков.

Министърът на Е-управлението Божидар Божанов пожела на учениците да не престават да демонстрират същото неизменност и фокус, тъй като съгласно него това е рецепта за триумф във всички дисциплини от тук нататък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР