Министър-председателят Стефан Янев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на

...
Министър-председателят Стефан Янев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Премиерът, министърът на отбраната и военните за инцидента край Шабла

Министър-председателят Стефан Янев, министърът на защитата Георги Панайотов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров дават взаимен брифинг в Пункта за базиране-Варна.

Изявленията са във връзка случая с изтребител по време на учението " Шабла 2021 ".



Изтребителят МиГ-29 на българските Военновъздушни сили падна в морето край Шабла при осъществяване на подготвителна задача по време на военните учения " Шабла 2021 ". Самолетът е изгубил радиовръзка и е липсващ от радарите в 00:45 ч., оповестиха от Министерство на защитата.

Веднага е почнала интервенция по търсене и избавяне, която продължава и сега.

В нея вземат участие сили и средства от състава на Военноморските сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, Гранична полиция и Военновъздушните сили.

Малко по-късно беше открито, че Майор Валентин Терзиев от авиобаза Граф Игнатиево е пилотирал падналия аероплан.

Властите досега са съобщили единствено за изплувала избавителна жилетка и няколко петна от гориво във водата, регионът към които се претърсва.

" Най-важна е ориста на този прелестен човек и доста добър експерт ", съобщи президентът Румен Радев, който показа, че е познавал майор Терзиев.

" Очаквам в най-скоро време да имаме резултат от избавителната интервенция ", сподели Радев и прикани за въздържаност и отбягване на спекулациите към случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР