Министър-председателят Стефан Янев и колегата му от Северна Македония дават

...
Министър-председателят Стефан Янев и колегата му от Северна Македония дават
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Стефан Янев и Зоран Заев с първи думи след срещата им за трагедията на Струма - гледайте НА ЖИВО

Министър-председателят Стефан Янев и сътрудника му от Северна Македония дават изказване за медиите след срещата им в Министерски съвет, където двамата разговаряха за нещастието на автомагистрала " Струма ", при която починаха 45 души, а 7 са настанени в болница.

Стефан Янев съобщи: " Днес е необикновен ден. Ден, който е белязан за българския народ с две съществени нещастия. Да стартираме с случая от предходната вечер от Дома за подкрепяне на възрастни хора в село Рояк. Една покруса, която занапред се проверява. За страдание в границите на по-малко от 7-8 часа нова покруса беляза тази нощ. Инцидент с пътнически рейс с жители както от РСМ, по този начин и с други народности и паспорти и за жалост с над 40 души починали. Трагедиите са общи. Трагедиите са това, което ни допира и ни прави хора и ни прави съпричастни - без значение от каква народност са починалите ".
свързани новини19303преди 1 часа26266преди 1 часа
Янев изрази своите съболезнования към фамилиите на починалите и съобщи, че се работи бързо и на място и по двете нещастия - както на автомагистрала " Струма ", по този начин и в село Рояк.

Стефан Янев означи, че оживелите от автобусната злополука са настанени за лекуване в " Пирогов " и при първа опция ще бъдат превозени към лечебно заведение в Скопие. Служебният министър председател посочи, че е основана съгласуваност на всички равнища и се надява следствието да откри аргументите за нещастието.

Зоран Заев посочи на собствен ред: " Изразявам своите съболезнования за загубите и на двете страни - България загуби девет живота в старешки дом, Северна Македония изгуби 11 деца и доста младежи. Това е страшна покруса, случила се с македонския рейс на връщане от Истанбул. Искам да изразя своето откровено състрадание към българския народ - по този начин както той ни съчувства и на нас ".

Заев съобщи, че е бил осведомен от Стефан Янев за нещастието и незабавно по-късно със свои министри е тръгнал за България. Той означи, че институциите и на двете страни работят взаимно и е уверен, че аргументите за нещастието ще бъдат открити.

" Посетих седемте наши съграждани в болничното заведение в София. Всички са в положително положение, няма заплаха за живота им. Има съгласуваност с нашите здравни управляващи ", съобщи още той.

Зоран Заев изрази благодарността си, че е бил осведомен в точния момент, както и за обстоятелството, че околните на фамилиите на починалите са научили страшната новина.

Служебният министър председател Стефан Янев означи, че се обмисля да бъде разгласен ден на печал, само че това ще бъде обявено по-късно.

Заев посочи, че с България са " първи съседи, два приятелски народа ": " Да, има покруса. И тя потвърди, че двата народа могат да си оказват помощ в такава тежка обстановка ".

Репортер на ПИК изрази откровените си съболезнования и попита дали е допустимо да се съблюдава добросъседският звук и да не се стига до отзоваване участието на Македония в Европейски Съюз. Заев съобщи, че има време да се разясняват тези тематики и означи, че с преизбирането на Румен Радев за президент ще се подсигурява просперитетът на народа. Щом на комшиите им е добре, и на нас ни е добре. Подготвени сме да продължим диалозите. Но ще застана различен път пред вас, с цел да обсъждаме политически тематики ".

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV:

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР