Министър-председателят ще покани на нова среща зърнопроизводителите и няма да

...
Министър-председателят ще покани на нова среща зърнопроизводителите и няма да
Коментари Харесай

Денков: Ще поканя зърнопроизводителите на нова среща, няма да искам оставката на министъра

Министър-председателят ще предложения на нова среща зърнопроизводителите и няма да желае оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Това съобщи самият той, откакто зърнопроизводителите отхвърлиха да се срещнат с държавното управление през днешния ден за разискване на ограниченията, с които да се преодолеят вероятните отрицателни последствия от повдигането на възбраната за импорт на украинско зърно, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Ще ги поканя за последваща среща. Надявам се да се отзоват. Не виждам учредения за отвод. Проблемите не се вземат решение със закани, стачки. Те се вземат решение, когато се седне на масата и се разискват съответни цифри – кой какво е получил, кой какво е изгубил, кой какво чака. Тогава има основа за диалог и основа за решение, защото  в последна сметка решенията са значими “, съобщи Денков.

По думите му секторът към този момент получава съществени дотации, а за последните две години паричните средства са се нараснали с 426 млн. лв. поради войната в Украйна.

" Това, което е значимо, е да забележим средствата, които са налични - по какъв начин да се употребяват най-ефективно и къде има характерни проблеми Секторът не е проблематичен. Той е един от най-успешните в България “, сподели още министър председателят.

По мотив желаната оставка на земеделския министър, Денков бе безапелационен, че на този стадий няма да я изиска, тъй като не вижда учредения за това: " За момента не виждам причина за оставката на министъра. Той е под извънреден напън от всички страни. Когато влезем в експертна полемика, той е извънреден специалист, човек от практиката, само че това, което виждаме е набор от проблеми, които той би трябвало да взема решение в къси периоди и в сложна среда като сегашната “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР