Министър-председателят ще изложи доводите на България за присъединяването ни към

...
Министър-председателят ще изложи доводите на България за присъединяването ни към
Коментари Харесай

Еврокомисията отново ни подкрепи за Шенген, акад. Денков разчита ...

Министър-председателят ще изложи доводите на България за присъединението ни към Шенгенското пространство на съвещанието на Европейския съвет (ЕС), което се организира в белгийската столица през днешния ден и на следващия ден.

 

" Ние не разчитаме на тези два дни. Разчитаме на целия интервал, откогато започнахме да работим по смяната на законите, с цел да можем да убедим Нидерландия, че сме готови за Шенген, със отбраната на границите на България, там имаме доста значителен прогрес през последните месеци. Всичко това се регистрира, в края на краищата дипломацията би трябвало да си свърши работата, разчитаме и на поддръжката на другите страни, когато ние сме си свършили работата ", уточни той.

 

Дори и приемането ни до края на годината да не се случи,това, което вършим, е в наша изгода, сподели министър председателят:

 

" Ние напредваме. Дали това ще докара до приемане на България (в Шенген), това към този момент не зависи от нас. Но дано да напомним, че тези промени са в интерес на българските хора. Ние желаеме по-добра правосъдна система, по-добра отбрана на границите, тъй че да не влизат мигранти. Това ще го има. оттова нататък - отново споделям дипломацията би трябвало да си свърши работата. Вероятността е доста над нула %, само че не е 100% ".

 

Европейска комисия удостовери цялостната си поддръжка за влизане на България в Шенген

 

" Имате цялостната ни поддръжка за Шенген. Всички условия за приемането в шенгенското пространство са изпълнени ", съобщи заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Вера Йоурова на министър-председателя акад. Николай Денков в Брюксел, оповестяват от държавния пресцентър.

 

Тя напомни, че същата позиция застъпва и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

Вера Йоурова оцени високо напъните на България за опазването на външната граница на Европейския съюз. Според нея това би трябвало да се регистрира и от останалите страни членки. Европейска комисия чака нидерландски специалисти да посетят региона на границата ни в идната задача през ноември.

 

Йоурова означи като огромен позитив прекратяването на действието на Механизма за съдействие и оценка за България. Оттук нататък нашата страна и Румъния ще бъдат оценени наред с всички останали страни членки въз основата на справедливи критерии по Годишния механизъм на Европейски Съюз за върховенството на правото.

 

Премиерът Николай Денков срещна заместник-председателя на Европейска комисия с целите на държавното управление, по които кабинетът работи интензивно. Йоурова поздрави акад. Денков за политическата воля за приемането на антикорупционното законодателство и идните промени в Конституцията.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР