Министър-председателят се увери на място в петричкото село Самуилово, че

...
Министър-председателят се увери на място в петричкото село Самуилово, че
Коментари Харесай

Борисов каза докога ще действат зелените коридори

 Министър-председателят се увери на място в петричкото село Самуилово, че към този момент е основана организация и мобилни екипи стартират да имунизират против COVID-19 искащите в отдалечените обитаеми места. От през днешния ден 25 мобилни екипа са разполагаем на кметовете на отдалечени обитаеми места из цялата страна, с цел да могат да бъдат имунизирани българските жители.

" Създадохме организация на всички места коли за спешна помощ да доближават до труднодостъпни и отдалечени места и хората да се ваксинират. 88 000 дози през днешния ден сме доставили в страната, за наслада има доста искащи да се имунизират. Зелените коридори ще продължат да работят, до момента в който дойдат 18,5 милиона дози безвъзмездни ваксини за българите “,  съобщи министър председателят Борисов в Самуилово. Министър-председателят посочи, че с изключение на в огромните лечебни заведения в страната, към този момент е обезпечено и жителите от най-малките обитаеми места у нас да получат достъп до изцяло безвъзмездна, утвърдена от Европейска комисия и одобрена от Европейската организация по медикаментите ваксина. 

" Нямаме дискусия във връзка с отварянето на заведенията. Има постепенно и гладко повишаване на заболеваемостта, само че то се управлява и тъй като сме впрегнали всички старания във имунизацията. Колкото по-малко терен оставим на вируса, толкоз по-бързо ще се върнем към естествения живот “, безапелационен бе министър председателят Борисов, с който в Самуилово бяха министърът на опазването на здравето и ръководителят на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски.

" Най-важното е с имунизациите да осигурим самобитен здравен щит против COVID-пандемията. Ще определим съответен координатор в Министерството на здравеопазването, с който да поддържат връзка кметовете от отдалечените обитаеми места “, посочи здравният министър. Ангелов добави, че персоналните лекари от тези региони, където не могат да получат имунизацията и сами мъчно могат да стигнат до РЗИ, ще могат да разчитат на полицията, която ще ги подкрепи с логистика по превоза.

" Хората в действителност демонстрираха зрялост и са безусловно стимулирани да се имунизират. Трябва да се имунизираме, с цел да прекършим гръбнака на тази пандемия “, означи ръководителят на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР