Министър-председателят провери строителните дейности по изграждането на магистрала Хемус в

...
Министър-председателят провери строителните дейности по изграждането на магистрала Хемус в
Коментари Харесай

Борисов: Дори и в неделя се работи усилено по изграждането на АМ Хемус

 Министър-председателят ревизира строителните действия по построяването на автомагистрала " Хемус " в сектора сред пътен възел Белокопитово и Буховци.

" Дори и в неделя се работи интензивно по построяването на Автомагистрала " Хемус " сред Белокопитово и Буховци, за което сърдечно благодарих на строителите. Всеки един от тези хора е мой другар. За да продължи смяната в България, се поставят доста старания. Заедно реализираме положителни резултати ", написа министър председателят в формалната си страница във Facebook, където бяха оповестени няколко негови фотоси.

Борисов е по спортен екип и си поддържа връзка другарски със строителите.

Участъкът сред пътните възли Белокопитово и Буховци, който е дълъг близо 17 км, би трябвало да е подготвен през 2021 година Първата копка беше направена през август 2018 година Средства за плана са напълно от републиканския бюджет.

По време на строителството на сектора са регистрирани пет археологически обекта. Общата стойност за предварителното и цялостното им археологическо изследване е към 1,2 млн. лева При предварителното изследване се откриват селища от бронзовата, римската ера и Средновековието.

Изграждането на автомагистрала " Хемус " е приоритет за държавното управление. Заради релефа е планувано построяването на редица пътни уреди, които ще се свържат с построения към този момент пътен възел Белокопитово.

Преди месец беше открит най-новият сектор сред Ябланица и пътен възел Боаза с дължина 9,3 км.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР