Министър-председателят Николай Денков съобщи, че основните изисквания, за да влезем

...
Министър-председателят Николай Денков съобщи, че основните изисквания, за да влезем
Коментари Харесай

Денков за Шенген: Нидерландия иска работещо правосъдие, а Австрия – намален миграционен поток

Министър-председателят Николай Денков заяви, че главните условия, с цел да влезем в Шенген от страна на Нидерландия, са България да има работещо правораздаване, а от страна на Австрия - да понижим миграционния поток.

По време на блиц надзор в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев попита Николай Денков дали е съумял да се срещне с сътрудниците си от Австрия и Нидерландия и дали България ще успее до края на тази година или идната да стане част от Шенген.

Денков отговори, че диалозите му с Нидерландия и Австрия демонстрират, че двете страни имат разнообразни упования към България.

„ Това, което беше показано като мнение на вътрешния министър на Австрия, отразява избрана позиция, само че не предопределя какъв ще е крайният резултат “, сподели министър-председателят.

От своя страна, Нидерландия държи на това правосъдната система в България да работи. Те чакат от Европейската комисия (ЕК) отчет, който да отрази по какъв начин са се трансформирали законите и по какъв начин се ползват, изясни Денков.

„ Австрия чака България да направи всичко допустимо като гранична страна да минимизира мигрантския поток през нейните граници. Правителството работи тясно с партньорските служби от вида на Фронтекс и Европол “, сподели министър председателят.

„ Трябва да продължим със същото движение. Ако може да го ускорим, с цел да може и двете страни да изгубят всички причини, които до момента са употребявали, пробвайки се още веднъж да спрат България за приемане в зоната Шенген “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР