Министър-председателят Николай Денков нямал критика към министъра на младежта и

...
Министър-председателят Николай Денков нямал критика към министъра на младежта и
Коментари Харесай

Денков нямал критики към спортния министър Димитър Илиев

Министър-председателят Николай Денков нямал рецензия към министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Това обави самият той на ексклузивен брифинг. По думите му, Илиев нямал директни отговорности при организацията на мача България - Унгария.

Припомняме, че оставката на Илиев бе поискана по-рано през днешния ден от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.  

" Спортният министър би трябвало да си подаде оставката неотложно, тъй като нагнетяваше напрежението. Преди това би трябвало Борислав Михайлов да си подаде оставката, неотложно! Терзиев, който разреши да се съберат агитките на кротичък митинг - по какъв начин по този начин ще събираш враждуващи агитки на кротичък митинг? Заради един, да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи, в София се проля кръв и Терзиев го позволи това нещо. Вследствие на което, тези провокации нямаше по какъв начин да се подминат. И най-интересното е, че в 7.30, когато София гори, получавам имейл за среща от кмета на София. В 7.30 - вместо да си гледа града, той ми написа имейл ", уточни сутринта Борисов. 

Николай Денков обаче е уволнил заместник-министръра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Относно настояванията за оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, министър председателят разгласи, че първо ще разиска идващите стъпки с вицепремиера Мария Габриел, която е в чужбина. 

Той обаче разгласи, че по време на митингите вчера Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, " което е много смущаващо ". 

Премиерът съобщи, че е потърсил връзка с УЕФА за тяхното мнение за организацията на дуела, като съобщи, че ще изиска мнение и от ФИФА. С

" Вместо футболен празник, през вчерашния ден наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. Основната причина е в дългогодишното ръководство на настоящето управлението на БФС, което докара до крах на българския футбол. Хаотичните дейности на това управление към организацията на вчерашния мач в допълнение нагнетиха напрежението. Към това би трябвало да прибавим и неточности в организацията от страна на управленията в Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, които събраха на едно място враждуващи агитки ", означи Денков. 

" Искам да благодаря на всички спокойно протестиращи и на служителите на реда, изпълнили дълга си, без да демонстрират принуждение в сложната конюнктура. Не можем да си затворим очите пред сцените, в които обособени служители на реда биеха и ритаха паднали жители или инцидентно попаднали в техния обхват такива ", безапелационен бе Денков. 

Премиерът разпореди на главния секретар Живко Коцев оптимално бързо и обективно следствие за следените случаи на принуждение от обособени служители на реда. " Имената им би трябвало да станат ясни и те би трябвало да получат най-високи дисциплинарни санкции за проявените случаи на полицейско принуждение, в това число и уволняване от службите от Министерство на вътрешните работи ", добави още той. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР