Министър-председателят Николай Денков атакува службите за сигурност и прокуратурата заради

...
Министър-председателят Николай Денков атакува службите за сигурност и прокуратурата заради
Коментари Харесай

Денков разкритикува службите заради бездействието по взривовете в оръжейни складове

Министър-председателят Николай Денков нападна службите за сигурност и прокуратурата поради неналичието на резултати по следствията за гърмежите в оръжейни хранилища в България и допускането на нов удар по обект на

Денков упрекна службите, че на фона на голям брой по-ранни пробиви в сигурността на военни хранилища, към момента " нямаме отговор от службите и прокуратурата какъв резултат се е получил от тези следствия, с цел да можем още веднъж въз основата на някакви разбори и рекомендации да знаем какво би трябвало да се направи ".

" Има информация, че може би са включени разследващи служби на други страни - ние би трябвало да имаме надеждни данни, с цел да си свършим работата. Ще се обърна към проверяващите органи и разследващите служби да кажат имат ли някакви рекомендации или ние сме в неопределеност, тъй като някой не си е приключил работата? ", сподели той.

Николай Денков уточни, че " явно има злонамерени сили, които се пробват да попречат " на частната компания да си прави работата, като подсети, че отбранителната промишленост има сериозен принос за българската стопанска система.

Съмненията за съветска връзка във гърмежите в български оръжейни производители съществуват от години, а през 2021 година прокуратурата под управлението на Иван Гешев ненадейно се задейства по следствия в тази посока, само че с голямо забавяне.

Разследването тогава сподели появяването на сътрудник на съветското ГРУ, в София в интервала, в който беше изработен опит за ликвидиране на Емилиян Гебрев посредством отравяне - нападение, осъществено през 2015 година и оставено без последици от българските служби.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР