Министър-председателят Бойко Борисов обяви имената на петимата нови министри в

...
Министър-председателят Бойко Борисов обяви имената на петимата нови министри в
Коментари Харесай

Вижте кои са новите 5 министри - факти и данни /снимки/

Министър-председателят Бойко Борисов разгласи имената на петимата нови министри в кабинета по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет. Христо Терзийски ще поеме Министерство на вътрешните работи, Лъчезар Борисов ще бъде новият министър на стопанската система, Кирил Ананиев застава на мястото на Владислав Горанов, Костадин Ангелов ще оглави Министерство на здравеопазването, а вицепремиерът Мариана Николова ще бъде новият министър на туризма.

Извънредно! Петима министри са навън, измежду тях и Владислав Горанов

Христо Терзийски е приключил Техническия университет в София. През 1996 година влиза в редиците на Министерство на вътрешните работи като действен служащ в бранш „ Криминална полиция “ на 6-о РПУ в София, след което работи в бранш „ Наркотици “ на Столична дирекция на вътрешните работи.
Бил е шеф на група в бранш „ Криминална полиция “ на 6-о РПУ, както и шеф на бранш „ Наркотици “ на Столична дирекция на вътрешните работи. По-късно е заместител шеф на отдел „ Криминална полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи.
От септември 2009 година Христо Терзийски е заместник-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи, а на 24 февруари 2015 година оглавява Главна дирекция „ Национална полиция “.
Със заповед на министъра на вътрешните работи от 20 септември 2018 година е краткотрайно изпълняващ длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
Терзийски е минал през профилирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2005 година в Будапеща и през 2008 година в Розуел, Съединените щати.
Към този миг той е шеф на Главна дирекция "Национална полиция ".
Лъчезар Борисов е приключил с отличие гимназия „ Константин Фотинов “ с профил математика. Висшето си обучение със компетентност "Макроикономика " получава от Университета за национално и международно стопанство (УНСС), като приключва с отличие бакалавър и магистър.
Получава втора компетентност по "Счетоводство и Финанси " от Института за следдипломна подготовка към УНСС.
Борисов специализира „ Устойчиво развиване “ във Венециански интернационален университет и Регионалния център по околна среда в Будапеща, както и „ Счетоводни и одит регулации “ към Световната банка.
Завършва образование по „ Предприемачество и рисков капитал “ в Американския университет и има сполучливо преминати курсове по „ Управление на планове “ (WIFI, Австрия), „ Насърчаване на директните задгранични вложения “ (JICA, Япония), „ Борсово-валутна търговия и банки " (CITIGRUP и CITIBANK) и други Понастоящем е докторант във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.
Публикувал е научни публикации в областта на антимонополното законодателство и моделите на пазарно стопанство, платежния баланс на страната и банковата успеваемост при сливанията и поглъщанията.
Започва работа като основен специалист в Министерството на стопанската система, след провеждането на конкурс през 2002 година
От 2006 година досега е шеф на отдел, като управлява отдели „ Преструктуриране и финансови пазари “ и „ Управление и преструктуриране на държавното присъединяване “.
Борисов е изпълнявал и длъжностите шеф на отдели „ Инвестиционни планове, интернационалните стратегии и маркетинг “ и „ Стратегически разбори и прогнози “. Понастоящем е и член на Управителния съвет на Фонда за енергийна успеваемост и възобновими енергийни източници.
Има богат насъбран опит в областта на корпоративното ръководство, като е бил и в управителните органи на редица частни и държавни компании от сферата на индустрията, енергетиката и финансовото ръководство.
Получавал е голям брой награди и грамоти за работата си в Министерството на стопанската система, както и на надпревари по математика и борсово ходатайство.
В момента Лъчезар Борисов е заместник-министър на стопанската система.
Кирил Ананиев стартира работа в Министерството на финансите (МФ) през 1980 година, откакто приключва компетентност „ Финанси и заем " в УНСС.
Специализира в региона на финансирането на социално-културните разноски в УНСС, както и в региона на промяната в опазването на здравето в Чикаго, Съединени американски щати.
Преминава през всички експертни длъжности, с цел да доближи до шеф на Главно ръководство „ Държавни разноски " и заместник-министър на финансите при три поредни държавни управления в интервала 1998-2009 година
Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България (2009-2011 г.) и консултант към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).
От м. август 2014 година до м. януари 2017 година е заместник-министър на финансите.
От 27.01.2017 година до 03.05.2017 година е министър на финансите на Република България в служебното държавно управление с министър-председател проф. Огнян Герджиков.
От 04.05.2017 година до 10.11.2017 година е заместник-министър на финансите в третото държавно управление с министър председател Бойко Борисов.
На 10 ноември 2017 година е определен от 44-ото Народно заседание за министър на опазването на здравето и досега е на тази позиция.
Доц. Костадин Ангелов е изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Александровска” ЕАД.
От 2012 година досега, той е заместник-курсов началник на пети курс – студенти по медицина, Член на Комисията по Качеството на образование в софийския Медицински университет.
От 2006 година досега доцент Ангелов е помощник по хирургия.
В интервала 2004 година - 2006 година, той е бил лекар–ординатор в Спешното поделение на Център за незабавна здравна помощ, в София област.
Научната му активност включва над 23 научни публикации, индексирани в MEDLINE. Съавтор е в 2 учебника по „ ХИРУРГИЧНИ БОЛЕСТИ” за студенти по медицина
Доц. Ангелов има участия в над 40 научни форума в България и чужбина.
През 2014 година получава научната степен „ Доцент “.
Мариана Николова приключва гимназията с преподаване на непознати езици „ Алеко Константинов “ в гр. Правец с профил френски език.
Тя приключва висше обучение - магистър по "Право " в Нов български университет и се утвърждава като правист със забележителен опит в обществения бранш.
Марияна Николова има и магистърски степени по "Публична администрация и административни практики " и "Право на Европейския съюз " от СУ „ Свети Климент Охридски “, както и магистратура по "Стопанско ръководство " от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий " - Велико Търново.
Има редица образования и специализации в страни-членки на Европейски Съюз включително диплом по „ Право на Европейския съюз “, Франция; EIPA - Европейски институт по обществена администрация, Холандия; “HAUS” - финландски институт за обществен мeниджмънт, Европейската академия за налози, стопанска система и право, Германия, а също и в Австрия и Англия.
Николова има забележителен принос в създаването на настоящата нормативна уредба в областта на държавната работа на Република България. Била е юрист към Софийска адвокатска гилдия, както и юрист в „ Топлофикация София “ ЕАД.
Заемала е разнообразни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната промяна.
Заемала е управителни длъжности, в това число шеф на дирекция „ Правно-нормативни действия “ в Министерство на земеделието и храните. Също по този начин е избирана за член на Управителния съвет на Държавен фонд „ Земеделие “.
Работила е и в Държавна организация за метрологичен и механически контрол към Министерство на стопанската система. Била е началник на отдел „ Договорно-правен и правна отбрана “ в „ Национална електрическа компания “ ЕАД.
От май 2017 година е шеф на кабинета на заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика. Преподавател е в Института по обществена администрация към Министерския съвет.
На 21 ноември 2018 година Марияна Николова бе определена за заместител министър-председател по икономическата и демографската политика от 44-ото Народно заседание.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР