Министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев се обърна към

...
Министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев се обърна към
Коментари Харесай

Зоран Заев: Да пратим БРЮМ в историята

Министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев се обърна към членовете на Комисията по конституционни въпроси с обяснения за предлагането на държавното управление за промени в Основния закон, като прикани всички да гласоподават „ за “, предава скопската осведомителна организация „ Макфакс “.

„ В духа на прозрачността, оферти за промени в Конституцията са налични за всички. Общото умозаключение и публичните реакции са, че в тях няма нищо противоречиво. Академичната общност оцени, че всичко е в сходство с ползите на Македония и интернационалните стандарти. Ясно е, че измененията заслужават поддръжка от всички народни представители за участието в Европейски Съюз и НАТО, и по-добрия живот.

Парламентът е институцията, която би трябвало да вземе решение в полза на жителите. Депутатите би трябвало да вземат решение съгласно личните си убеждения и без напън от никого. Вашето решение ще изпрати в историята Бившата югославска република Македония ", бяха думите, с които Заев се обърна към депутатите.

Той повтори четирите оферти за промени - прибавянето на прилагателното „ северна " към, преамбюла, териториалните гаранции и грижите за малцинствата в други страни. В последна сметка той още веднъж прикани всички да се обединят към националните ползи на страната, акцентира организацията. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР