Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе разпуска в четвъртък долната камара

...
Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе разпуска в четвъртък долната камара
Коментари Харесай

Шиндзо Абе разпуска днес долната камара на парламента


Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе разпуска в четвъртък долната камара на Народното събрание по отношение на предварителните избори, които ще се проведат идния месец.

Както БГНЕС напомня, японският министър председател взе решението за привикване на нови избори на 25 септември като още тогава съобщи, че го прави с желанието да завоюва публичната поддръжка за реализирането на икономическите промени и продължаването на сегашната политика на сигурност на фона на утежняване на обстановката на Корейския полуостров.

Очаква се вотът да се организира на 22 октомври, а на 10-ти да бъде обещано начало на предизборната акция.

Чрез изборите Абе, който е на власт от 5 години, се надява да се възползва от растящия си рейтинг и отслабената и разединена съпротива, с цел да се завърне отпред на третата най-голяма стопанска система в света и да може по-лесно да прокара твърдата си политика по отношение на Северна Корея, както и обществените си, стопански и просветителни промени. Според скорошни социологически изследвания той има действителни шансове да реализира това макар поредицата кавги, раздрусали властта в Токио, които постановиха съвсем цялостна реорганизация на министерския състав.

Допитване от края на предходната седмица, оповестено от японския всекидневник „ Никей ”, да вземем за пример, демонстрират че 44% от гласоподавателите имат намерение да поддържат неговата консервативна Либерална демократична партия (ЛДП) и единствено 8% са подготвени да застанат зад опозиционната Демократична партия. Въпреки това един от всеки петима е показал, че към момента не е взел решение, което дава опция за новата политическа мощ, образувана към известния кмет на Токио Юрико Койке. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР