Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей, в интервю за телевизия Си

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей, в интервю за телевизия Си
Коментари Харесай

Мей изрази увереност, че Иран спазва ядрената сделка

Министър-председателят на Англия Тереза Мей, в изявление за телевизия Си Би Ес, излъчено в неделя, изрази убеденост, че иранските управляващи извършват условията на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) за нуклеарната стратегия на Техеран.
" От това, което следим, считаме, че те съблюдават СВПД ", означи министър председателят на Англия.
Тя акцентира, че СВПД би трябвало да бъде непокътнат. " Ние желаеме да подсигуряваме една нуклеарна договорка, която не разрешава на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие. Смятаме, че договорката би трябвало да бъде непокътната. Другите участници в тези договорка също считат, че тя би трябвало да бъде непокътната ", акцентира Мей.
" Съгласни сме със Съединените щати, че съществуват и други аспекти от държанието на Иран, които следва да бъдат прегледани ", добави Мей. Според нея образец за сходни аспекти са дейностите на Техеран за " дестабилизация на района " и създаването на балистични ракети.
През май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон напуща СВПД — съглашение, което планува ограничавания за създаването от Техеран на нуклеарни технологии против анулация на съществуващите наказания, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и тези въведени едностранно от Съединени американски щати и Европейския съюз. Останалите страни по съглашението (Русия, Англия, Германия, Китай и Франция) не утвърждават отхвърли на Съединени американски щати от СВПД и не престават да съблюдават договореностите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР