Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей създаде нов пост в кабинета

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей създаде нов пост в кабинета
Коментари Харесай

Великобритания се сдоби с министър за самотата

Министър-председателят на Англия Тереза Мей сътвори нов пост в кабинета – „ министър за самотата”, и назначи на него зам.-министъра по въпросите на спорта и гражданското общество Трейси Крауч.

„ За прекалено много хора самотата е тъжна действителност на актуалния живот. Искам да се боря с този проблем в името на нашето общество и на всички нас, да оказвам помощ за превъзмогване на самотата на възрастните хора, възпитателите, тези, които са изгубили близки, тези хора, които няма с кого да поговорят, няма с кого да споделят мислите и опита си”, се споделя в изказване на Мей.

По данни на английския „ Червен кръст” повече от 9 млн. британци (при население от 65,6 млн. души) постоянно или непрекъснато страдат от самотност.

Организацията назовава това събитие „ скрита епидемия”.

Мей сътвори поста „ министър за самотата” към министерството на опазването на здравето по рекомендация на парламентарната комисия за битка със самотата.

Minister for loneliness appointed to continue Jo Cox's work https://t.co/YHf9dY313O
— BBC News (UK) (@BBCNews) January 16, 2018
Тази комисия се опита да сътвори дружно с сътрудника си Сим Кенеди починалата депутатка Джо Кокс.

След убийството на Кокс през 2016 година депутатите взеха решение да продължат работата ѝ за битка със самотата и неотдавна оповестиха основаването на комисията .

Днес министър председателят Тереза Мей дава в резиденцията си на Даунинг стрийт банкет в чест на фонда, основател на комисията, който се занимава с реализацията на начинания, стартирани от трагично починалата Кокс.

По-късно тази година ще бъде оповестена тактика за битка със самотата, в чието приготовление ще вземат участие националното държавно управление и районните управляващи, обществените служби, доброволци и предприемачи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР