Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей обяви замразяване на двустранните контакти

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей обяви замразяване на двустранните контакти
Коментари Харесай

Лондон замразява двустранните контакти с Москва

Министър-председателят на Англия Тереза Мей разгласи заледяване на двустранните контакти с Москва . Тя съобщи, че точно Русия е отговорна за отразяването на някогашния разузнавач Сергей Скрипал, съобщи Франс прес.

Поради това Англия отдръпва поканата към съветския външен министър Сергей Лавров да посети страната. Освен това Лондон експулсира 23 съветски дипломати като мярка в отговор на отравянето на някогашния разузнавач Скрипал, сподели Тереза Мей.

Междувременно Сергей Лавров отхвърли през днешния ден като безпочвени и несериозни изказванията на Англия за присъединяване на Русия в отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал и като опит да бъде въведена в подвеждане интернационалната общественост, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Министърът заявява, че Русия няма претекст да отстранява двойния сътрудник и посочи, че причинителите имат интерес от раздухване на антируска акция.

Спешно намерено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще се организира довечера по отношение на отравянето на Скрипал, предадоха международните организации. Новината заяви холандското председателство на Съвета. Заседанието се провежда по искане на Англия. То ще стартира в 19 ч. по Гринуич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР