Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак посети Киев. Той обеща да

...
Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак посети Киев. Той обеща да
Коментари Харесай

Риши Сунак посети Киев

Министър-председателят на Англия Риши Сунак посети Киев . Той даде обещание да продължи твърдата поддръжка за Украйна, която беше в центъра на вниманието на неговите прародители, и даде нов пакет за противовъздушна защита, с цел да помогне за свалянето на съветски дронове, оповестява Ройтерс.

Англия знае какво е да се бориш за независимост. Ние сме с вас, написа той в Twitter.

Сунак съобщи, че Англия ще даде нов пакет от 50 милиона паунда, който включва противовъздушни оръдия и технологии като радар за противопоставяне на офанзиви с дронове. Страната ще усили и образованието, което дава на въоръжените сили на Украйна, добави той.

По думите на Сунак до момента в който въоръжените сили на Украйна съумяват да отхвърлен съветските сили на земята, цивилните са брутално бомбардирани от въздуха. Днес предоставяме нова противовъздушна защита, в това число противовъздушни оръдия, радари и съоръжение за битка с дронове, и ускоряваме филантропичната поддръжка за идната студена и тежка зима, добави английския министър председател.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласява видео от срещата на двамата в Киев и приветства продължаващата поддръжка от Лондон. С другари като вас до нас, ние сме уверени в нашата победа. И двете ни народи знаят какво значи да отстояваш свободата , съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР