Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън може да бъде изправен пред

...
Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън може да бъде изправен пред
Коментари Харесай

The Week: Може ли британският премиер да бъде арестуван?

Министър-председателят на Англия Борис Джонсън може да бъде изправен пред затвор, в случай че не зачете закона, който го задължава да отсрочи Брекзит, акцентират от редакцията на седмичното издание The Week.

Бившият началник на Прокуратурата лорд Макдоналд предизвестява, че министър председателят рискува да бъде махленски в пренебрежение към съда, в случай че пренебрегне ситуациите в законопроекта, ориентиран към попречване на излизането на страната от структурите на Европейския съюз без съглашение. Предложението бе одобрено в Народното събрание при започване на седмицата, напомнят от редакцията, представени от " Фокус ".

Макдоналд акцентира, „ че в случай че бъдете приети за отговорни в опровергаването на правосъдно предписание, тогава ще ви осъдят на затвор “.

В писмо до членовете на Консервативната партия тази седмица Джонсън написа: „ Току-що одобриха закон, който ще ме принуди да апелирам Брюксел за удължение на периода за Брекзит. Това е нещо, което в никакъв случай няма да направя ". Но някогашният общоприет прокурор Доминик Грийв акцентира: „ Премиерът е зависещ на законите в страната, както всеки различен човек. Ако той се опита да го пренебрегва, държавното управление ще бъде изправено пред съда и ще му бъде подредено да изпрати писмото [до ЕС]. Ако не го направи, ще бъде изпратен в пандиза за пренебрежение ".

От Даунинг Стрийт настояват, че министър председателят няма да подаде оставка, нито ще се съобрази със заповедта за закъснение на Брекзит, само че не обясниха по какъв начин може да се помири това явно несъгласие.

Джонсън също може да се сблъска с по-нататъшни правни разногласия, откакто върховен съд в Шотландия тази седмица реши, че препоръките му към кралицата да пророгира Народното събрание са противозаконни. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР