Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън говори за спортните събития по

...
Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън говори за спортните събития по
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Няма как Русия да приеме финала на Шампионска лига

Министър-председателят на Англия Борис Джонсън приказва за спортните събития по време на парламентарното чуване при диалози за ескалацията на напрежението сред Русия и Украйна.

Както е известно, финалният мач от Шампионската лига през този сезон следва да се играе в Санкт-Петербург, само че с оглед събитията в двете източни страни, то Джонсън е уверен, че няма по какъв начин питерци да посрещнат най-важния мач от огромния европейски клубен шампионат.

„ Абсолютно витално е в този миг президентът Путин да разбере, че това, което прави за Русия, е злополука. Трябва да го разбере, защото се вижда ясният отговор от останалата част от света и поради това има съответните наказания към тази страна. Също по този начин няма по какъв начин да се организират спортни събития на територията на тази страна, в това число и финала на Шампионска лига “.

„ Имаме съществени опасения, че едно такова домакинство може да докара единствено до проблеми за останалата част от суверенните нации. Ще приказваме с виновните спортни лица за друго решение, защото не може да позволим на президента Путин да експлоатира спортни и културни мероприятия в света, с цел да легитимира неговото нахлуване в Украйна “, приключи Борис Джонсън.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР