Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви, че смята френския президент

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви, че смята френския президент
Коментари Харесай

Орбан се зарича да се противопостави на Макрон за имиграцията

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан разгласи, че счита френския президент Еманюел Макрон за водач на " европейските сили, подкрепящи имиграцията " и по тази причина имал дълг да му се опълчи, оповестява " Ройтерс ".

" Не може да се отхвърли, че Еманюел Макрон е значима фигура, освен това, водачът на силите, подкрепящи имиграцията ", посочи Орбан по време на конференция.

" Това не е нищо персонално, а въпрос на бъдещето на нашите страни. Ако това, което той желае във връзка с имиграцията, се случи в Европа, това би било неприятно за Унгария, по тази причина би трябвало да се боря с него ", настоя унгарският министър председател.

Макрон и Орбан от месеци водят политическа война на думи на фона на заканите на френския президент да бъдат наложени наказания на страните членки на Европейския съюз, които не одобряват мигранти и твърдолинейната позиция на унгарския министър председател по въпроса за мигрантите.

Орбан също по този начин разяснява, че ще приветства партиите, които са срещу имиграцията, да завоюват болшинство на идните избори за Европейски парламент през май.

Според унгарския министър председател победа на антиимиграционните сили на изборите за Европейски парламент може да докара до промени в Европейската комисия. По-късно националните избори в обособени страни членки на Европейски Съюз биха могли да трансформират състава на Европейския съвет, което ще докара до смяна на целия континент по въпроса за миграцията.

Коментирайки съглашението сред Полша и Италия за подсилване на външните граници на Европейски Съюз, Орбан означи, че това е " едно от най-големите събития, с които тази година би могла да стартира ".

Унгарският министър председател също по този начин упрекна Германия, че не почита позицията на унгарците по въпроса за миграцията, като акцентира, че усеща непрекъснат напън от Берлин да приема мигранти в страната.

" Германската политика не почита решението на унгарците да не се трансформират в страна на имигранти ", настоя Орбан, добавяйки: " Това се вижда изключително отчетливо в немските медии, от време на време по доста недодялан метод, те оказват напън върху нас да ги следваме по пътя им (на приемане на мигранти), а ние не желаем да го вършим. "

Той акцентира, че нямало вяра за реализиране на компромис по въпроса.

Макрон се въвлече в спор с популистките водачи в Унгария, Италия, Чехия, Словакия, Полша и Австрия поради позицията му във връзка с рецесията с мигрантите. Миналия юни френският държавен глава заплаши да наложи наказания на страните членки на Европейски Съюз, които отхвърлят да одобряват мигранти с потвърден статут, акцентирайки, че Париж не може да одобри обстановка, при която " страни, които печелят извънредно доста от солидарността на Европейски Съюз ", се поддават на " тесните си национални ползи, когато става въпрос за мигрантите ". По-късно, в тирада през август, Макрон разкритикува остро Орбан и други популистки водачи като " националистически демагози ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР