Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви, че смята френския президент

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви, че смята френския президент
Коментари Харесай

Орбан се зарича да се противопостави на Макрон за имиграцията

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан разгласи, че счита френския президент Еманюел Макрон за водач на " европейските сили, подкрепящи имиграцията " и по тази причина имал дълг да му се опълчи , оповестява " Ройтерс ".

" Не може да се отхвърли, че Еманюел Макрон е значима фигура, освен това, водачът на силите, подкрепящи имиграцията ", посочи Орбан по време на конференция.

" Това не е нищо персонално, а въпрос на бъдещето на нашите страни . Ако това, което той желае във връзка с имиграцията, се случи в Европа, това би било неприятно за Унгария, по тази причина би трябвало да се боря с него ", настоя унгарският министър председател.

Макрон и Орбан от месеци водят политическа война на думи на фона на заканите на френския президент да бъдат наложени наказания на страните членки на Европейския съюз, които не одобряват мигранти и твърдолинейната позиция на унгарския министър председател по въпроса за мигрантите.

Орбан също по този начин разяснява, че ще приветства партиите, които са срещу имиграцията, да завоюват болшинство на идните избори за Европейски парламент през май.

Според унгарския министър председател победа на антиимиграционните сили на изборите за Европейски парламент може да докара до промени в Европейската комисия . По-късно националните избори в обособени страни членки на Европейски Съюз биха могли да трансформират състава на Европейския съвет, което ще докара до смяна на целия континент по въпроса за миграцията .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР