Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е изпратил писмо до германското

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е изпратил писмо до германското
Коментари Харесай

Орбан заплашва с вето европейския бюджет |

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е изпратил писмо до немското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в което заплашва да наложи несъгласие на евробюджета. 

Причината е подписаното в четвъртък съглашение за отнемане от еврофондове на страните членки, които нарушават върховенството на закона, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Въпреки че Унгария е поела ангажимент в интерес на съдействието, предвид на последните събития, тя не може да обезпечи единодушието, належащо за пакета (от мерки), утвърден през юли ", се споделя в писмото, представено от унгарския информативен уебсайт mandiner.hu. Пакетът от ограничения включва европейския бюджет 2021-2027 година (1074 милиарда евро) и проекта за възобновяване на стопанските системи на страните членки от рецесията с Covid-19 (750 милиарда евро).

Европейският парламент и Германия, договаряща от името на 27-те, се споразумяха в четвъртък да не се изплащат пари по европрограми на страните, които не съблюдават върховенството на закона.

Според mandiner.hu унгарският министър председател Виктор Орбан е споделил, че " предлаганият санкционен механизъм се основава на неразбираеми правни избрания ", които отварят опция за " политически злоупотреби ".

За да бъде признат, бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да получи зелена светлина от Европарламента и да бъде признат единомислещо от всички страни членки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР