Министър-председателят на Украйна Денис Шмихал предложи Украйна да доставя газ

...
Министър-председателят на Украйна Денис Шмихал предложи Украйна да доставя газ
Коментари Харесай

Украйна иска от ЕС по-модерни оръжия

Министър-председателят на Украйна Денис Шмихал предложи Украйна да доставя газ на Европейски Съюз, с цел да облекчи енергийната рецесия и понижи зависимостта на блока от Русия, която докара до рекордно високи цени.

" Можем да сменяем значително съветския импорт ", сподели Шмихал.

" 30 милиарда куб. м е количеството, с което разполагаме в газовите си ресурси, и можем да предложим част от него на нашите европейски сътрудници, с цел да заместим Руската федерация на нестабилния пазар ", сподели той.

Шмихал прикани Европейския съюз да достави Киев с повече оръжия и съоръжение, заяви " Ройтерс ".

" Нуждаем се от по-модерни оръжия, като противовъздушна защита, противоракетна защита и противокорабна защита ", съобщи Шмихал пред кореспонденти след съвещание на Съвета за асоцииране ЕС-Украйна в Брюксел.

Междувременно ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел даде обещание непрекъснатата поддръжка на блока за Киев, без значение от " каквато и да е опасност, какъвто и да е шантаж " от страна на Русия.

" Ще оказваме нашата поддръжка в политически, финансов, филантропичен и боен проект толкоз дълго, колкото е належащо и колкото е належащо ", съобщи Борел.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР