Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви след обръщението на

...
Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви след обръщението на
Коментари Харесай

Михаил Мишустин ще бъде премиер на Русия

Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи след обръщението на президента Путин към Федералното заседание, че цялото държавно управление подава оставка, заяви ТАСС. Путин дефинира за нов министър председател досегашният началник на федералната данъчна служба Михаил Мишустин. 

Държавният глава му благодари за работата и съобщи, че ще го назначи за заместител ръководител на Съвета за сигурност - пост, който занапред ще бъде основан. 

Медведев изясни, че оставката е разследване на декларираното от президента желание да се внесат промени в конституцията. " Тези промени ще обиден освен редица текстове на конституцията, само че и ще се отразят на равновесието на управляващите - изпълнителна, законодателна и правосъдна. Като държавно управление сме длъжни да дадем опция на президента на страната да вземе всички нужни решения в тези условия и считам, че сме длъжни в настоящия си състав да подадем оставка ", съобщи министър председателят.

„ Мисля, че е допустимо, и ще го направя в близко време, като основа служба  заместник-председател на Съвета за сигурност. Както е известно, ръководител на Съвета за сигурност е президентът “, сподели Путин на среща с Министерския съвет. „ Дмитрий Анатолиевич (Медведев) постоянно се е занимавал с тези въпроси и от позиция на нарасналата отбранителна дарба и сигурност считам за допустимо и го помолих да се заеме отсега нататък с такива въпроси. “

Путин подсети, че по едно време Медведев бе президент на Русия, а осем години е бил отпред на държавното управление. „ Може би това е най-дългият период на заемане на тази служба в най-новата история “, разяснява той.

Говорейки за бъдещото предопределение на Медведев, президентът акцентира, че „ има блестящо изразен президентски блок (от задължения), както има и държавен блок, въпреки че президентът, несъмнено, дава отговор за всичко “. По думите на Путин президентският блок включва на първо място въпросите на сигурността и отбранителната дарба. Путин акцентира, че в случай че за назначението на Медведев се наложат промени в настоящите закони, в нормативните актове, това ще бъде сторено в най-близко време. „ В най-близко време ще помоля депутатите също да дадат поддръжка, само че е належащо юристите да създадат съответните оценки “, заключи Путин.

" Като гръм от ясно небе. Сутринта нищо не подсказваше, че ще подаваме оставка ", разяснява министър, поискал анонимност пред съветска медия. Според други източници никой - нито министрите, нито чиновниците във ведомствата, са знаели за идната оставка. " Сутринта се готвехме за нормалната си работа денем ".

Съветът за сигурност на Руската федерация е парламентарен орган, който приготвя решенията на президента по въпросите на тактиката за развиване на страната, отбраната на витално значимите ползи на жителите, обществото и страната от вътрешни и външни закани, провеждането на единна държавна политика в гарантирането на националната сигурност. Председател на Съвета за сигурност по служба е президентът на РФ  Владимир Путин. В състава на тази конструкция влизат секретарят на Секретен сътрудник (от 2008 година е Николай Патрушев), непрекъснатите членове на СБ и членовете, включвани в състава му от президента на РФ. Путин постоянно прави оперативни заседания с непрекъснатите членове на СБ.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР