Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин подписа заповед за откриване на

...
Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин подписа заповед за откриване на
Коментари Харесай

Русия открива филиал на посолство в Република Сръбска

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин подписа заповед за разкриване на филиал на съветското посолство в Босна и Херцеговина в град Баня Лука, Република Сръбска. Съответният документ беше оповестен на формалния портал за правна информация през днешния ден.

" Да се одобри предлагането на Министерството на външните работи на Руската федерация за основаване на филиал на посолството на Руската федерация в Босна и Херцеговина в град Баня Лука (Република Сръбска, Босна и Херцеговина). Министерството на външните работи на Руската федерация ще дефинира броя на чиновниците в отдела на посолството в границите на открития брой на чиновниците в задграничните представителства на Министерството на външните работи на Руската федерация и ще утвърди щатното му разписание ", се споделя в документа.

Съгласно заповедта разноските по откриването и издръжката на посолството в Баня Лука ще бъдат покрити от бюджетните средства, отпуснати от съветското външно министерство за идната финансова година.

Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Бисера Туркович осведоми съветския външен министър Сергей Лавров за единодушието на Босна да открие филиал на съветското посолство в Баня Лука по време на срещата през декември 2021 година Както означи министърът, това решение се е очаквало от дълго време, само че е трябвало да се решат някои проблеми с институциите за сигурност, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР