Министър-председателят на Пакистан Имран Хан беше отстранен от власт, след

...
Министър-председателят на Пакистан Имран Хан беше отстранен от власт, след
Коментари Харесай

Отстраниха премиера на Пакистан с вот на недоверие |

Министър-председателят на Пакистан Имран Хан беше отхвърлен от власт, откакто загуби вота на съмнение към своето ръководство.

Гласуването се организира след среднощ в неделя по искане на опозиционите партии. Те внесоха предлагането си за първи път предходната седмица, само че някогашната крикет звезда го блокира, като разпусна Народното събрание. Опозицията апелира и Върховният съд се произнесе в тяхна изгода, като съобщи, че Хан е работил противоконституционно.

Очаква се водачът на опозицията Шехбаз Шариф да стане в понеделник новият министър-председател. Той съобщи, че Пакистан и Народното събрание му " най-сетне са освободени от сериозна рецесия ". " Поздравявам пакистанския народ за новата зора ", написа той в Туитър.

Шариф е дълготраен противник на Хан и брат на някогашния троент министър-председател Наваз Шариф. Ако бъде определен, той ще ръководи до постоянните избори през октомври 2023 година

Хан е първият пакистански министър-председател, отхвърлен с избор на съмнение. Опозиционните партии получиха 174 гласа в 342-членната парламентарна зала в поддръжка на вота на съмнение.

Очаква се поддръжниците му да излязат по улиците в неделя вечерта.

Хан и преди е заявявал, че няма да признае държавно управление на опозицията, потвърждавайки - без доказателства - че има скрит план, управителен от Съединени американски щати, за отстраняването му поради отхвърли му да се солидаризира с Вашингтон по въпросите против Русия и Китай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР