Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей отмени гласуването в парламента

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей отмени гласуването в парламента
Коментари Харесай

Тереза Мей отмени гласуването на споразумението за Брекзит

Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей анулира гласуването в Народното събрание на съглашението за Брекзит, което самата тя реализира. Вотът бе плануван за следобедните часове на деня, съобщава , базирайки се на държавни източници.

Мей ще направи финален опит за продобиване на отстъпки от водачите на Европейския съюз в границите на срещата на високо ниво в Брюксел, която ще се организира на 13-14 декември. Много от депутатите в Народното събрание в Лондон се опълчват на изискванията, контрактувани от премиера. Ето за какво прогнозите бяха за неуспех на гласуването, което пък може да докара до отстраняването на Мей от власт.

Европейският съюз към този момент е предложил на Англия „ най-хубавата и единствена възможна“ договорка за излизането й от Общността и няма да я предоговори. Това предизвести Европейската комисия в навечерието на гласуването в английския парламент.„ Нашата позиция не се е трансформирала, а за нас Обединеното кралство напуща Европейския съюз на 29 март 2019 г.“, съобщи представителят на Европейска комисия Мина Андреева пред кореспонденти в Брюксел.

По-рано денем Европейският съд издаде решение, според което Англия може да анулира едностранно отдръпването си от структурите на Общността, без да желае утвърждението на други държави-членки. Казусът бе отправен до съда от група шотландски политици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР