Министър-председателят на Македония Зоран Заев обяви, че очаква подкрепа от

...
Министър-председателят на Македония Зоран Заев обяви, че очаква подкрепа от
Коментари Харесай

Заев очаква подкрепа от България за евроинтеграцията

Министър-председателят на Македония Зоран Заев разгласи, че чака поддръжка от България по време на Съвет „ Общи въпроси ” и на съвещанието на Европейския съвет, оповестява МИА, представена от БГНЕС.
София съгласно него е откровена в своята поддръжка и има ангажимент по отношение на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Той счита, че желанието на България е да продължи да построява другарски връзки с Македония.
„ България е един от най-големите другари на Република Северна Македония. Когато има избори, всичко може да се случи, само че това не понижава нашето другарство ”, съобщи Заев.
България чака да се реализира повече при използването на подписания Договор за другарство, призна Заев. При подписването му, двете страни одобряват че имат обща история. „ Разбира се, ние имаме своя лична история, само че споделяме част от нея ”, акцентира Заев. В подмяна на това България пое ангажимент да поддържа Македония за участие в Европейски Съюз и НАТО.
Той подсети, че България е една от първите страни, утвърдили контракта за присъединение към НАТО и чака в този момент по време на Европейския съвет „ да се застъпи за нас повече, в сравнение с другите страни ”.
Заев напомни, че с помощта на Договора за другарство, е открито решение за шест исторически персони и четири исторически интервала. Предстои да се реши за петия интервал, което няма да бъде по никакъв начин елементарно, само че това не значи, че решение няма да има.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР