Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху проведе тежък и напрегнат разговор

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху проведе тежък и напрегнат разговор
Коментари Харесай

Нетаняху проведе напрегнат разговор с Тръмп за Сирия

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху организира тежък и под напрежение диалог с американския президент Доналд Тръмп по отношение на проекта на Съединени американски щати за Сирия, заяви AFP.

Разговорът се въртял към терзанията на Нетаняху, че Съединени американски щати ще се отдръпват от Сирия и ще разрешат на враговете на Израел да получат място в съседката им, уведомили чиновници на Белия дом.

В изказване на Белия дом се оповестява, че Нетаняху и Тръмп говорили за " последните събития в Близкия изток " и че президентът Тръмп е удостоверил уговорката на Съединените щати към сигурността на Израел. Двамата водачи се споразумели да продължат тясната си съгласуваност по противопоставяне на Иран и дестабилизиращите дейности.

Миналата седмица Тръмп разгласи, че напълно скоро Съединени американски щати ще се изтегли от Сирия и ще остави на други да се грижат за казуса. Противно на изказването на американския президент от Държавния департамент осведомиха, че не са наясно за каквито и да било проекти за евакуиране на американските войски от Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР