Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отново отхвърли идеята за прекратяване

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отново отхвърли идеята за прекратяване
Коментари Харесай

Нетаняху за конфликта в Газа: Възможни са „малки тактически паузи“

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху още веднъж отхвърли концепцията за преустановяване на огъня в Газа, в случай че не бъдат освободени заложниците, само че допусна, че е допустимо да се направи поредност от " дребни тактически паузи ".

В изявление за ABC News Нетаняху беше запитан за апелите на администрацията на Байдън за краткотрайни " филантропични " паузи в сраженията, които да разрешат на повече помощи в Газа и евакуация на цивилното население. Израелският министър председател сподели: " Не мога да се съглася, че е належащо да се направи нещо, с цел да не се позволяват произшествия ".

„ Няма да има преустановяване на огъня в Газа без освобождението на нашите заложници. Що се отнася до дребните тактически паузи, един час тук, един час там. Имали сме ги и преди, допускам, че ще проверим събитията, с цел да дадем опция на филантропични артикули да влязат или нашите заложници да изоставен. Но не мисля, че ще има общо преустановяване на огъня ", съобщи той.

Нетаняху сподели, че съгласно него прекратяването на огъня " ще попречи на военните старания " и ще попречва напъните за извеждане на заложниците, " тъй като единственото нещо, което работи на тези нарушители в „ Хамас ", е военният напън, който упражняваме ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР