Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отговори на изказването на френския

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отговори на изказването на френския
Коментари Харесай

Нетаняху в отговор на Макрон: Отговорността за смъртта на цивилни в Газа е на Хамас

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отговори на изявлението на френския президент Еменюел Макрон, който в петък вечерта прикани Израел да спре бомбардировките на Газа, които убиват дами, възрастни хора и деца и за които " няма опрощение ". Нетаняху съобщи, че отговорността за гибелта на цивилни в Газа е на " Хамас ".

" Докато Израел прави всичко, с цел да се въздържа от пострадване на цивилни и ги приканва да изоставен зоните на бойни дейности, " Хамас " -Ислямска страна прави всичко, с цел да им попречи да се реалокират към безвредни зони и ги употребява като живи щитове. "

" Хамас " безсърдечно държи нашите заложници - дами, деца и възрастни хора - в закононарушение против човечеството " и " употребява учебни заведения, джамии и лечебни заведения като терористични командни центрове ", дава отговор израелският министър председател.

Нетаняху предизвестява също, че " закононарушенията, които " Хамас " прави през днешния ден в Газа, ще бъдат осъществени на следващия ден в Париж, Ню Йорк и на всички места по света ".

В извънредното изявлението за Би Би Си от Елисейския замък след извършения по-рано същия ден Парижки конгрес за мир, Макрон акцентира, че Франция " ясно осъжда терористичните " дейности на " Хамас ".

След месец на израелска бомбардировка и съвсем две седмици откакто стартира огромна наземна атака в територията на анклава, ръководеното от " Хамас ", здравно министерство на Газа заяви в петък, че повече от 11 хиляди души са били убити, а 1,5 млн. са напуснали домовете си.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР