Министър-председателят на Италия Джузепе Конте предложи на парламента да удължи

...
Министър-председателят на Италия Джузепе Конте предложи на парламента да удължи
Коментари Харесай

Джузепе Конте иска да продължи извънредната ситуация в Италия до октомври

Министър-председателят на Италия Джузепе Конте предложи на Народното събрание да удължи режима на изключителна обстановка до октомври по отношение на епидемията от ковид.

На 31 януари след появяването на първите случаи на заразяване в страната, кабинетът одобри разпореждане за въвеждане на 6-месечен режим на изключителна обстановка.

Според Конте, удължаването на режима е належащо на първо място заради обстоятелството, че по данни на медиците вирусът продължава да циркулира в страната. Международната обстановка също провокира паника, както и протичащото се в някои прилежащи на Италия страни, акцентира той.

В същото време министър председателят няма желание да „ драматизира обстановката или да подхранва неоправдани страхове измежду популацията ". Той посочи, че без продължаването на режима ще бъде невероятно действието на огромна част от настоящите в този момент разпоредби на държавното управление по отношение на ограничение разпространяването на ковид.

При режим на изключителна обстановка всички съществени решения, свързани с битката с ковид и превъзмогването на последствията от пандемията, се вземат от държавното управление, без за това да е належащо утвърждението на Народното събрание. Това е повода парламентарната съпротива нееднократно да се афишира против удължаването на този режим.

В изказването си пред Народното събрание Конте акцентира, че макар този факт, той счита за нужно отговорността за вземането на това значимо решение да бъде споделена със законодателите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР