Министър-председателят на Италия Джузепе конте обяви за незаконни инициативите на

...
Министър-председателят на Италия Джузепе конте обяви за незаконни инициативите на
Коментари Харесай

Джузепе Конте допусна смекчаване на ограниченията в Италия

Министър-председателят на Италия Джузепе конте разгласи за противозаконни самодейностите на локалните управляващи по събаряне на въведените поради ковид ограничавания. Той обаче позволи опцията част от ограниченията на районно равнище да бъдат признати и на национално след координиране с държавното управление и на основата на научни данни.
Очаква се скоро министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца да подпише указ, който да дефинира прага и критериите на равнище на заразяване за всяка от областите, което ще разреши „ координиране на намаляване на рестриктивните мерки там, където епидемиологичната конюнктура не е толкоз сериозна “.
Отмяната на ограниченията ще става на основата на избрани научни индикатори, за на остане под надзор кривата на заразяванията, съобщи Конте пред италианския парламент.
Премиерът акцентира, че държавното управление има подготвеност да реагира в действен порядък на появяването на нови огнища от болест, които могат да зародят след свалянето на карантината от 4 май.
Той отхвърли като „ несъобразени “ решенията на „ обособени локални структури на властта “ да се облекчи режимът в границите на избрана територия. Това опонира на националните правила, по тази причина може да се считат за изцяло противозаконни, акцентира Конте.
В речта си пред Народното събрание министър председателят разгласи нов пакет от ограничения в поддръжка на стопанската система, който включва 15 милиарда евро за компаниите и 25 милиарда директни заплащания за служащите и самонаетите лица.
По-рано Конте съобщи, че свалянето на рестриктивните мерки от 4 май ще разреши на повече от 4 милиона италианци да се върнат още веднъж на работа. От тази дата се позволява възобновяването на работата на строителните компании, производството и обвързваните с това браншове на търговия на едро. Ще бъдат отворени парковете и градските градини, при изискване, че кметовете на градовете разрешат това да се случи. Ще бъдат позволени самостоятелните тренировки и ще се възобнови активността на професионалните спортни клубове. Ресторантите и питейните заведения ще могат да отворят единствено за подготвяне на храна за у дома.
* Информация: РИА Новости, превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР