Министър-председателят на Испания Мариано Рахой ще се изправи пред вот

...
Министър-председателят на Испания Мариано Рахой ще се изправи пред вот
Коментари Харесай

Испанският парламент ще гласува вот на недоверие към премиера Рахой

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой ще се изправи пред избор на съмнение в края на работната седмица след мащаба на корупционен скандал, засегнал десетки членове на водената от него дясноцентристка Народна партия (НП), съобщи Reuters, представена от организация " Фокус ".
Испанският парламент реализира консенсус дебатите и гласуването да се проведат надлежно в четвъртък и петък. Вотът бе препоръчан от опозиционната Испанска социалистическа работническа партия, която може да събере задоволително поддръжка, с цел да смъкна Рахой от власт.
Опозиционните партии се възползват от слабостта на премиера, откакто 29 души, свързани с Национален парк, бяха наказани предишния четвъртък за закононарушения, включващи корист с въздействие и подправяне на сметки, в кулминационната точка на дълготраен развой за корупция.
В петък Рахой съобщи, че има намерение да приключи четиригодишния мандат и че присъдите за корупция не засягат нито един член на неговото държавно управление. Reuters напомня, че 63-годишният министър-председател „ оцеля “ през юни след избор на съмнение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР