Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович поздрави българския си колега Бойко

...
Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович поздрави българския си колега Бойко
Коментари Харесай

Борисов благодари за паметника на Вазов и пожела успех на Модрич с Реал Мадрид

Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович поздрави българския си сътрудник Бойко Борисов за сполучливото европредседателство в срещата посред им в Загреб през днешния ден. " 17 май ще остане в историята ", с тези думи министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович посрещна премиера Бойко Борисов, припомняйки срещата на върха в София на 17 май.

Основна тематика в диалозите сред Борисов и Пленкович е подложен върху доближаването със страните от Западните Балкани и обезпечаването на непрекъснатост на процеса, почнал в София. Андрей Пленкович не пропусна да означи и положителните двустранни връзки: " Хърватия и България имат отлични връзки ", акцентира хърватският министър председател.

Премиерът Борисов напомни, че ангажираност по тематиката е декларирана от Австрийското председателство, което ще поеме щафетата от Българското през втората половина на годината, и благодари за организирането след две години от Хърватия на нови диалози в софийския формат.

Борисов изрази удовлетворението си, че Европейският съюз е схванал, че Балканите не трябва да остават изолирани, а страните членки да са единни в позициите си и да не позволяват спор в района.

Премиерът изрази признателност към държавната власт и към кмета на Загреб за опцията да бъде открит монумент на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Докато говореше за Иван Вазов, българският министър председател бе внимателно допрян от хърватския си сътрудник, с цел да разреши да бъдат преведени думите му за хърватските публицисти. Това провокира усмивки в залата, като двамата означиха " Всички разбираме! "

Накрая Бойко Борисов пожела на домакините: " Нека Лука Модрич и неговият тим (Реал Мадрид) да победят " на финала на Шампионската лига в Киев против Ливърпул, на който министър председателят ще участва тази вечер на ст. " Олимпийски ". Борисов е огромен обожател на Кралския клуб от Мадрид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР